"Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Şükrü BULUT

Milleti kimler fakirleştiriyor?



(Memleket manzaraları-3)

Osmanlı’nın son dönemlerinden bu yana varı yoğu çeşitli desiselerle yağmalanan bu mazlûm milletin, günümüzde de aynen fakru zarurete maruz bırakıldığını hepimiz biliyoruz. Bediüzzaman Hazretleri devam eden soygunun mahiyetini anlatırken; “Bu milletin elinde zarurî ihtiyaçtan başkası bırakılmıyor, ya zalim Avrupa kâfirleri veya Asya münafıkları çırpıyorlar” diyor.

Münafık kâfirden daha dehşetlidir. Zira sığındığımız kalelerin veya harim-i ismetlerimizin kapılarını zalim düşmana açan ve açacak olan münafıklardır. Bizden, hatta can ü gönülden bizimle görünenler olmasaydı, düşmanlarımız ne manevî değerlerimizi, ne de servet ve maddî kaynaklarımızı yağmalayamazlardı. Devâsâ geniş coğrafya, zaman ve unsurları ihtiva eden bu konuya denizden bir damla ile bakmak ve göstermek istiyoruz.

Irak savaşı olmadan, idaresi mâlûm çetelerin elindeki dev petrol şirketleri Ortadoğu’yu işgal etmeden önce, benzinin bize maliyeti 60 centti. Savaştan sonra bu şirketlerin kârıyla maliyet yükselmiş ve 2 ytl’ye yaklaşmış. Benzin istasyonlarında ödediğimiz litrebaşı artı paranın, yüzde 60 nisbetinde vergi olduğunu da bu fakir millet bilemiyor.

Avrupa ve Amerika’da telefon hizmetlerinin bedavaya yakın bir ücret karşılığında verildiğini duymamış olanlara biz söylemiş olalım. Gerek sabit telefonlarda, gerekse ceplerde devlete ne kadar vergi ödediğimizi faturalardan öğreniyoruz. Elektrik, gaz ve diğer enerji kalemlerinde de, Avrupa başta olmak üzere, dünyanın bir çok ülkesinden daha fazla para ödediğimizi de belirtelim.

Hükümetin bakanlarının itirafıyla 400 YTL sınırına dayanmış ‘açlığın’ neredeyse milletin büyük bir kısmını pençesine aldığı ülkemizde zengin coğrafyanın servetinin kimlerce hırsızlandığını bilmek isteyenler; zalim Avrupa kâfirleriyle Asya münafıklarının iradelerine teslim olmuş idarelerine baksınlar. Bu vergilerin nerelere gittiğini merak edenlere de şu bilgi notunu iletelim. 30 Ağustos Zafer Bayramı şovlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı harcamalarla yüzlerce kişinin çalışabileceği iki büyük fabrika kuruluyormuş. Yalnızca 30 Ağustos. 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs ve diğer günleri saymıyorum. Tarihte zafer kazanan yalnızca genç Türkiye midir? Avrupa ve Amerika’nın zengin, gelişmiş, müreffeh ülkeleri tarihî savaşları kazanmamışlar mı? Veya onlar İBB’den daha borçlu ve fakir haldeler mi?

Londra, Paris, Köln ve bir çok Amerika metropollerinde yaşayanlar, şehirleri ayıran nehir ve denizlerin üzerinden geçen köprü sayılarını bilirler. Köln’ü iki yakaya ayıran Ren’in üzerinde yalnızca Köln sınırında altı tane köprü vardır. Bütün bu köprülerin hiçbirinde geçiş ücreti alınmıyor. Almanya’nın otoyolları dünyada meşhurdur, ama parasızdır... Fukara milletten toplanan vergilerin murakabesi millete ait olmayınca; rüşvet, yolsuzluk, hırsızlık, milletin manevî ve maddî değerlerinin erimesi tepeden tırnağa devam ediyor.

28 Şubat’ın ekonomi mimarlarından Kemal Derviş’in haricî odaklar için kaldırdığı sınırları, milletin menfaatine bu yeni hükümetler çizemeyince, fukara milletimiz, karın tokluğuna dünya pazarlarına mal yetiştirmeye çalışırken, global ittifaklar halinde çalışan zalim Avrupa kâfirleriyle Asya münafıklarını temsil eden dev şirketler de sömürmeye devam ediyorlar. Fukara millet ise, vitrine yerleştirilmiş sözde mebus ve belediye başkanlarıyla manipüle edilerek, daha da fakir ve zelil hale getirilmeye çalışılıyor. Bizden söylemesi...

01.09.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (29.08.2008) - Görüntü ve gürültü kirliliği

  (25.08.2008) - Karpuzumu istiyorum

  (22.08.2008) - Neocon ve neoliberallerin Kafkasya atağı...

  (08.08.2008) - XVI. Benedikt’in feryadı

  (03.08.2008) - Global teröre dair

  (01.08.2008) - Doğu ile Batı arasındaki çocuk…

  (28.07.2008) - Normandiya kıyılarında

  (25.07.2008) - Hayat öpücüğü...

  (21.07.2008) - Susuz yazlara doğru

  (18.07.2008) - “Ergenekon” destanı!

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır