21 Temmuz 2018, Cumartesi 00:44
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları çok güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip tabiî bir arı ürünü olan propolisin antioksidan etkisinin nar suyu ile karşılaştırdığında, nar suyundan tam 80 kat daha güçlü antioksidan etkiye sahip olduğunu bilimsel olarak ortaya koyduklarını belirtti.
Propolis, arılar tarafından, kovandaki mikropları yok etmek ve kovanın sterilizasyonu için kullanılır. Propolis kovanda hangi görevi görüyorsa, doğru işlendiği takdirde insan vücudunda da aynı etkileri gösterir. Virüs ve bakterileri yok ederek vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Propolis düzenli tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirerek hastalanma sıklığının ve antibiyotik kullanımının azalmasına yardımcı olur. Boyacıoğlu şöyle söyledi “Çocuklar yaz aylarında da havuz ve klimadan dolayı hastalıklarla karşı karşıya…Klima ve havuzdan kaynaklanan enfeksiyon riski tatili kâbusa çevirebiliyor. Peki ne yapmalıyız? Doğal bağışıklık güçlendirici desteklerle vücudumuza antioksidan takviyesi yapmalı ve savunma sistemimizi yazın da güçlendirmeliyiz. Burada propolisin önemi büyük… Propolis dünyada bilinen en güçlü antioksidanlar arasında” dedi.
***
Tıklayınız:
Yaratılış harikası bir şifa vesilesi: Çam Balı
Hediye-i Rahmet: Bal
Hediye-i Rahmet: Bal -2
***
Okumak için tıklayınız:
Allah'ın Şafi isminin tecellisi 'Arı sütü'
Kovandan çıkmadan satılıyor: ''Fiyat bile sorulmadan alınıyor"
Dikkat çeken araştırma: Arılarla ilgili yeni bir tefekkür penceresi
Okunma Sayısı: 5223
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.