"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sünnet izni yasalaştı

14 Aralık 2012, Cuma
Almanya’da hükümetin hazırladığı ve erkek çocukların sünnet edilmesini düzenleyen yasa tasarısı Federal Meclisten geçti. Mecliste yapılan oylamada, ‘’sünnet yasası’’ 434 milletvekilinin oyu ile kabul edildi.

Almanya’da sünnet yasası onaylandı

Almanya’da hükümetin hazırladığı ve erkek çocukların sünnet edilmesini düzenleyen yasa tasarısı Federal Meclis’ten geçti. Meclis’teki oturumda yapılan oylamada, ‘’sünnet yasası’’ 434 milletvekilinin oyu ile kabul edildi. Oylamada, 100 milletvekili “hayır” oyu kullanırken, 46 milletvekili çekimser kaldı. Böylelikle belli şartlar altında ebeveynlere çocuğunu sünnet ettirmeye izin verildi. Muhalefet partilere üye çoğu kadın 66 milletvekili tarafından hazırlanan ve erkek çocukların sünnet edilmesinin 14 yaşından sonra yapılmasını öngören ‘’alternatif yasa tasarısı’’ ise mecliste çoğunluk bulamadı ve reddedildi. Görüşmeyi Müslüman ve Yahudi cemaat temsilcileri de izledi. Çocukların sünnet edilmesine izin veren ve Federal Meclis’te kabul edilen yasaya göre, tıbbi kurallar göz önünde bulundurularak çocukların en az şekilde acı çekerek sünnet olması, bu konuda şüphe duyulması durumunda uyuşturulma veya narkoz verilmesi öngörülüyor. Bunun yanı sıra sünnetin, çocuğun sağlığında tehlike oluşturmaması isteniyor.

Okunma Sayısı: 11638
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı