"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bayat oyunlar sahnede…

Cevher İLHAN
06 Mayıs 2025, Salı
Siyasî iktidarın, ekonomiden dış politikaya, yolsuzluklardan siyasî istismarlara netice alamayıp tam tersine sıkışması, özellikle muhalefet belediyelerine yapılan operasyonlardaki ithamların inandırıcı bulunmamasıyla girdiği çıkmaz sonrası saldırı ve provokasyonların artması dikkat çekici.

Belli ki 14-28 Mayıs 2023 seçimleri kampanyasında “ister montaj, ister şu, ister bu” itirafıyla Kandil’deki terör örgütü elebaşlarının “millet ittifakı” Cumhurbaşkanı ortak adayını destekledikleri ısmarlama iftiralı sahte montaj videolu iftiralarında olduğu gibi yalan ve dolanın millet nezdinde itibar görmemesi üzerine siyasî saptırma ve manipülasyonlara başvuruluyor.

AKP iktidarında “suç” olmaktan çıkarılan “zina meselesi”nin, “alkollü içki fiyatları”nın gündeme getirilmesinde olduğu gibi toplumu din ve maneviyat üzerinden kotarılan tahriklerle toplumu kutuplaştırma ve “düşmanlaştırma”, siyasî rakiplerini “itibarsızlaştırma” amaçlı dini istismar eksenli söylem ve saldırılarla yeni bir provokatif oyun oynanıyor.  

GERÇEK GÜNDEM KARAMBOLA GETİRİLİYOR

Öncelikle muhalifleri “düşman” gibi gösteren kışkırtmalarla Türkiye’nin gerçek gündeminin değiştirilmesi kumpasının kurulmasıyla demokratik muhalefetin de bu tuzağa düşmesi oyunu oynanıyor. Maksat, öncelikle halkı inim inim inleten zam furyası, Türkiye’nin gıda enflasyonunda “birinciliği”yle gerçek enflasyon ve pahalılığın, ekonomik çöküşün karambola getirilmesi.

Milyonlarca sığınmacının sebebiyet verdiği ve daha da ağırlaşan sorunlar, azarak sokaklarda cirit atıp çatışan, Türkiye’yi “suç örgütleri ülkesi yapan çete mafya yapılanması; içki ve kötü madde bağımlılığıyla ayyuka çıkan ve Türkiye’yi bir “narko ülke” durumuna düşüren uyuşturucu ticareti ve kaçakçılığı, içki kullanımının, kötü madde bağımlılığının, tehlikeli boyutlara ulaşan kumarla sanal kumarın, çeşitlendirilen şans ve talih oyunlarının ve bütün bunların sonucu olan derin ahlâkî erozyonun gündemden kaldırılmasının konuşulmaması.

Muhalefete mensup seçilmiş belediyelere, bilhassa “iktidar cephesi”nin ortak adayına karşı muhalefetin ortak adayı konumunda seçimlere giren “İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder!” tesbitiyle vatandaşların “tek adam otoriter rejim”e tepkisi olarak algılanan bir milyon yüz binden fazla oy almış İmamoğlu’nun sabahın köründe derdest edilip tutuklanmasının gittikçe kamuoyunda meydana getirdiği tepkinin üstünün örtülmesi.

Bu arada İngiliz mahkemeleri tahkimli ve dolar garantili “yandaş şirketler”e her yüz milyonlarca dolar, milyarlarla lira vergi affı, teşvik, kredi bahşedilmesi, borç silinmesi kıyağının gizlenmesi.

Keza “Ey İsrail!, Ey Netanyahu!” çıkışlarının aksine, üçüncü ülkeler üzerinden ve “Filistin’e gittiği” paravanında İsrail’le kat artan ticaretin ve Türkiye limanları üzerinden ABD’den alınan savaş malzemeleri ve mühimmatın Gazze soykırımcısı İsrail’e gönderilmesinin gürültüye getirilmesi.

Trump’un her hâliyle sırıtan, gaz, petrol ve kıymetli madenlerine göz diktiği İsrail bombalarıyla yüz binleri katlettiği Gazze’yi boşaltıp turizm, tatil kenti ve eğlence merkezi yapma plânına gelinmesi;  Ankara’dakilerin söylemlerinin aksine- en az 750 bin Gazzeli’nin “hicret” perdesinde Türkiye’nin getirilmesi; “yandaş medya”da temrinleri yapılan, altyapısı hazırlanan tertibin nazarlardan kaçırılması.

İÇ VE DIŞ POLİTİKADAKİ İFLASIN KONUŞULMAMASI

İktidardakilerin, Şam’ın düşmesi için Halep - Şam yolunu bombalayıp HTŞ’nin Şam’a girmesinin önünü açan, daha ilk günde Suriye’nin savunma mekânizmasının yüzde 70’ini savaş uçaklarıyla bütün dünyanın gözü önünde tahrip edip ortadan kaldıran, Golan tepelerini işgalle kalmayıp 20 kilometre yaklaştığı Şam’ı da pervâsızca bombalayan İsrail’e karşı cılız eleştirilerle kalan, HTŞ Lideri Şara’ya ve yönetimine endeksledikleri “Suriye politikası”nın iflasının tartışılmaması.

Ayrıca Ankara’dakilerin “Mavi Vatan” iddiasından caymasının, sinyalleri çakılan Kıbrıs’ta ecnebi politikalarına gelinmesinin, bir yığın yolsuzluk şâibesinin gündemden kayması.

Ve “Sınırımızda teröristana asla izin verilmeyecek!” restinin aksine ABD’nin 50 bin TIR ve yüzlerce kargo uçağıyla silâhlandırıp “ordu” kurdurduğu, İsrail’in silahlı eğitim verdiği “ikinci İsrail” işlevi gördürülecek “PKK’nın “Suriye kolu” PYD/YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin sınırında “koridor devlet”in kurdurulmasıyla Irak’tan sonra Türkiye’nin bir Müslüman komşusunun daha BOP’la etnik ve mezhebî tefrikayla bölünüp parçalanmasına suskunluğun nazarlardan kaçırılması.  

Tam da ana muhalefetin Cumhurbaşkanı adayının peşinen hapse atılıp uyduruk “gizli tanık” ifadeleriyle muallel isnadlarla itham edildiği vartada Cumhurbaşkanı’nın “Bakalım daha kaçı siyaset yolunda ‘telef’ olacak” tehdidini savurmasının ardından bir İyi Parti milletvekiline mezar başında saldırılması, ana muhalefet partisi Genel Başkanı’nın cenâze merasiminde yumruk atılması bu açıdan dikkat çekici. 

Kısacası, “bayat oyunlar” yeniden sahneleniyor…

Okunma Sayısı: 1498
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Serdal

    6.5.2025 20:50:58

    Ha böyle... Geç olsa bile konuşun...

  • Hasan

    6.5.2025 17:57:54

    Hocam gönülden tebrikler.Mükemmel tespitler, Allah razı olsun

  • Hasan

    6.5.2025 17:23:25

    Yazarımızın "bayat oyunlar" diyor ya, merak ettim acaba JFK'nin öldürülmesi de dahil mi?

  • Ömer

    6.5.2025 16:41:46

    Kısacası, “bayat oyunlar” yeniden sahneleniyor…Kaleminize sağlık tebrikler 👏👏👏🌅

  • Hüseyin İlhan

    6.5.2025 16:35:06

    Bugün aman ha CHP diyenelre bir hatırlatma yapalım.DP'den sonra CHP'yi iktidara taşıyan ve meşhur 74 affı ile ülkeyi kan gölüne çevirten zihniyet bugünkü siyasal islamcı ve din hizmeti yapan tüm cemaatlere,ehli tarike düşmanlardıır.Ne zaman ki yanlarında olan varsa velevki yanlışları olsa da onları görecek göz,idrak edecek akıl,iz'andan yoksunlar.

  • Tahir Mekki

    6.5.2025 13:43:01

    6)İsrailin büyük elçisini neden istenmeyen adam ilan edip büyük elçimizi de geri çekmediler? 7)Neden İsraille ticaret 3.ülkeler üzerinden hala devam ediyor? 8)Neden hala İsraile anlık askeri ve istihbari bilgiler aktaran kürecik ve incirlik üssüne el konulmadı? 9)Sol partilerden(cehapeden) gelen belediye başkanları ve milletvekillerini saflarına aldılar, yoksa Müslüman değillerdi de sağ dediklerinin partilerine geçince sağcı ve Müslüman mı oldular?

  • Hüseyin İlhan

    6.5.2025 13:08:39

    Siyaonist katil destekçisi,YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ namlı,BOP Eşbaşkanı görevlisi verilen görevi yapıyor.Amma yüce rabbimizn emirleri ve yasakalrını bildiği halde dut yemiş bülbül olanalr ve efendimiz SAV'min bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle düzeltin ........,hadisi şerifini neden,niçin hatırlamazlar.İşlerine gelmediği,tarafgirliğin esaretine girdiğinden olmasın.

  • Mustafa

    6.5.2025 11:51:27

    Allah razı olsun yazı çok başarılı saygılar

  • Halil İbrahim Karahan

    6.5.2025 02:44:07

    Allah razı olsun Rabb'im her türlü kötülüklerden korusun sizi, nice sağlık afiyet için de Hakk yolda hizmetlere muvaffak eylesin Habib-i Ekrem'i Muhammed Mustafa sallallahualeyhi vesellem hürmetine.....

  • Necati

    6.5.2025 01:59:21

    Tebrikler güzel isabetli yorumlarınız sayesinde günlük olayların doğru yorumunu okuyarak istikametimizi muhafaza ediyoruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı