"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Acı reçete vergi ve zamla gelecek

22 Kasım 2020, Pazar 23:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın acı reçete olarak nitelediği faiz arttırımı kredi faizini 1 puan arttırdı. Ancak ekonomistlere göre esas acı reçete vergi ve zamla gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘acı reçete’ olarak tanımladığı Merkez Bankası’nın 4,75 puanlık politika faizi artışı Türkiye’nin gündemine oturdu. Faiz artışı sonrası bir kesim artık işlerin daha kötü olacağını artan faizlerin reel sektör başta olmak üzere ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini düşünürken bu kesim Covid-19’un olumsuz katkısıyla önümüzdeki yılı da karanlık görüyor. Diğer ekonomistler ise ikinci bölüm yani Covid-19’un olumsuz etkileri kaynaklı ekonominin zorlanacağını düşünüyor. Ancak bu ekonomistler faiz arttırımının yapıldığı güne kadar fonlama faizinin zaten yüzde 7,75’den 14,75’e geldiğini hatırlatarak ‘reçete zaten yazılmıştı’ diyor.

Vatandaşı kötü sürprizler bekliyor

Artı Gerçek’in haberine göre, Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Erhan Aslanoğlu, Covid-19 dolayısıyla Türkiye ekonomisinin gelecek bir iki çeyrekte daralma ihtimaline dikkat çekerek, büyüme ve istihdam kaybının acı reçetenin bir parçası olabileceğini belirtiyor. Aslanoğlu diğer yandan bütçe açığın artmasının da kamu zamları ve vergi olarak vatandaşa dönerek kötü sürprizler yapabileceğini ifade ediyor. Prof. Veysel Ulusoy, önümüzdeki dönem Covid-19 ve ekonominin geldiği durum dolayısıyla kamu zamları ve vergi artışları bekliyor. Acı reçetenin böyle içileceğini belirtiyor. Prof. Burak Arzova ise, “Gerçek acı reçete kamu harcamalarının azaltılması zorunluluğu ile ekonomide daralma, KDV ve vergi artışı ile olur” diye konuşuyor.

Okunma Sayısı: 2375
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ÖMER MURAT UYGUN

    23.11.2020 08:44:25

    Sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişim ve adalet için vergilerin ve ederinden fazla olan fiyatların düşürülmesi gereklidir. Milletin cebindekine göz dikmek yerine, cebindekine ek gelir sağlamak akıl işidir. Milletin cebindeki parayı alıp günü veya yılı kurtarmak en basit aklın işidir. Herkesin geliri yerinde dururken her şeyin fiyatı son 6 ayda sürekli katlanarak yükselmeye devam ediyor. İşverenlerin bir çoğunun pandemiyi devlet eli ve politikasına müdahale ederk fırsata çevirdiği doğrudur. Her türlü destek olmasına karşın hala zam üstüne zamlar sürekli gelmeye devam ediyor. ???

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı