"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bankada unutulmuş paranız kalmasın

02 Mayıs 2015, Cumartesi 14:02
10 yıldır hiçbir işlem yapılmayan hesaplar üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devrediliyor.

Mayıs ayı sonuna kadar zaman aşımına uğramış bir banka hesabını öğrenmek mümkün olacak. Zaman aşımına uğramış bir hesap 15 Hazirana kadar kapatılabilecek aksi takdirde hesap, gelir kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecek.

Bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar, on yıl içinde aranmadıkları takdirde, 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre zamanaşımına tabi oluyor. Zaman aşımına uğrayan hesaplar, gelir kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı sigorta Fonu’na devrediliyor. 

Siteden öğrenilebiliniyor

Vatandaşlar, zaman aşımına uğrayan hesapları olup olmadığını Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) her yıl şubat ayında aktif hale getirdiği "www.zamanasimi.org/tbb" internet sitesindeki arama motorunu kullanarak öğrenebiliyor. Site üzerinden zaman aşımına uğramış bir hesabın öğrenilebilmesi Mayıs ayı sonuna kadar mümkün olacak. Yapılan aramada zaman aşımına uğramış hesapları olduğunu öğrenenler, bu hesapları kapatabilmek için, 15 Haziran 2015 tarihine kadar, ilgili banka şubelerine, kimlik kartı ile başvurabilecek.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2069
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı