"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çin'le e-ipek yolu kuruluyor

28 Ocak 2016, Perşembe 15:21
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyince, iki ülke arasında "e-ipek yolu"nun hayata geçirilmesi ve ortak e-ticaret bölgeleri kurulması hedefiyle işbirliği anlaşmasına imza atıldığı bildirildi.

EBSO'nun açıklamasına göre, 55 milyon nüfusu, 800 milyar dolar yıllık gayri safi yurt içi hasılası (GSYİH) ve 260 milyar dolar ihracatı ile Çinli e-ticaret şirketlerinin merkezi Zhejiang eyaletindeki Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi (CCPIT) ile EBSO arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinin oluşturduğu G20’nin iş dünyasındaki yansıması Business 20'nin (B20) açılışı için Çin’e gittiği aktarılan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, anlaşma ile Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında "e-ipek yolu" hayata geçirilmesi ve ortak e-ticaret bölgeleri kurulması hedeflendiğini belirtti.

Yorgancılar, "2016’da dünya ekonomisindeki büyümenin önemli unsurlarından biri, Çin olacak. E-ticaretin sınır ötesi gelişip büyümesi, KOBİ'lerimizin geleceği açısından çok önemli. Anlaşma, e-ticarette uygulanan başarılı modeli Türkiye’de de gerçekleştirmemize ve KOBİ'lerimize yeni fırsat kapıları açılmasına zemin oluşturacak" ifadelerini kullandı.

Yorgancılar, temasları sırasıda ayrıca Zhejiang'ın Hangzhou şehri ile İzmir arasında ikili ticaret ve yatırım alanlarında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmaları vurguladığını bildirdi.

AA

Etiketler: ebso, çin, e-ticaret
Okunma Sayısı: 1140
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı