"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gün geçtikçe büyüyen sektör: '300 bin kiralık araç yollarda'

03 Nisan 2016, Pazar 15:30
Çelik Motor Genel Müdürü Koçak, "Geçen yıl satılan otomobillerin yaklaşık yüzde 20'sine denk gelen 130 bin araç, kiralama şirketleri tarafından satın alınırken, sektör toplamda 300 bin adetlik bir büyüklüğe ulaştı." dedi.

Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, yaptığı açıklamada, araç kiralama sektörünün Türkiye'de gün geçtikçe büyüdüğünü ifade etti.

Türkiye'de otomobil kiralamaya yönelik tercihlerin giderek değiştiğini vurgulayan Koçak, bunun da sektöre olumlu yansıdığını anlattı.

Araç kiralama sektörünün geçen yıl çift haneli büyüdüğüne dikkati çeken Koçak, şöyle konuştu:

"Geçen yıl satılan otomobillerin yaklaşık yüzde 20'sine denk gelen 130 bin araç, kiralama şirketleri tarafından satın alınırken, sektör toplamda 300 bin adetlik bir büyüklüğe ulaştı. Batı Avrupa standartlarında, gelişmiş ülkelerde, kiralama şirketlerinin aldığı otomobiller toplam satışın yüzde 70'ine kadar yükselebiliyor. Ortalama sayının da yüzde 50 seviyelerinde olduğunu biliyoruz. 10 yıl içinde Türkiye'de satılan otomobillerin yarısını kiralama şirketleri alacak. Ülkede hızlı bir şekilde bu seviyeye ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu seviyeye gelinmesi durumunda da kiralama şirketleri otomobil pazarının yarısını yani 350-400 bin adetlik bir büyüklüğü satın alamaya başlayacaklar."

AA

Okunma Sayısı: 1499
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı