"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hayal etmek yerine üretelim

20 Aralık 2014, Cumartesi
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, TabiÎ Kaynaklar, Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu, “Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hayal ediyorsak bunu takipçi, taklitçi olarak değil bilgiyle kendimiz üreterek başaracağız” dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu, “Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hayal ediyorsak bunu takipçi, taklitçi olarak değil bilgiyle kendimiz üreterek başaracağız” dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’ında konuşan Mazıcıoğlu, bulduklarını söyledi. Türkiye’nin 2023 hedeflerine sadece daha fazla üretimle değil daha akıllı üretimle ulaşabileceğine dikkati çekerek, “Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hayal ediyorsak bunu takipçi, taklitçi olarak değil bilgiyle kendimiz üreterek başaracağız” ifadelerini kullandı. Mazıcıoğlu, son dönemde hükümet olarak özel sektörünün etkinliğini arttırarak Türk ekonomisinin iç ve dış şartlara karşı uyum yeteneğini güçlendirdiklerini vurgulayarak, sanayiyi ülke büyümesinin lokomotifi olarak gördüklerini söyledi.

ASO: Elektrikteki TRT payını hazmedemiyoruz

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de toplantının sektörlerin sorunlarının çözümünde önemli olduğunu ifade etti. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde yasaların temel olarak vatandaşların dürüst kabul edilerek yapıldığını anlatan Özdebir, “Türkiye’de bundan sonra yasaları hazırlarken dürüst insanlara göre hazırlayalım. ‘Kötülerden korunacağız’ diye iyilerin hayatını zorlaştırmayalım” değerlendirmesinde bulundu. Özdebir, üretimde kullandıkları enerjinin kalitesiyle ilgili sıkıntılarının olmadığını ancak elektrik maliyetlerine yansıyan kalemlerin yeniden düzenlenmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti: “Enerji maliyetlerindeki TRT payını en azından hazmedemiyoruz. Biz üretim yapıyoruz, üretim yerine televizyon seyretmiyoruz. Elektriğinde yüzde 50’si sanayide kullanıldığına göre sanayici üzerinden TRT payı alınması bana çok mantıklı gelmiyor. Ayrıca sanayinin üzerinden ÖTV alınması da üretimde kullandığımız enerjiyi lüks tüketim malı sınıfına alınıp vergi alınmasının da düzeltilmesi lâzım.” Ankara / aa

Okunma Sayısı: 863
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • oljjas

    20.12.2014 08:39:50

    Turkiye atom bomba'si uretmeli.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı