"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maaşın dörtte biri vergiye

15 Kasım 2023, Çarşamba 16:57
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, gündemdeki asgari ücret ve vergi konuları hakkında açıklama yaptı.

Asgari ücret görüşmelerinin 1 Aralık’ta başlayacağını söyleyen Atalay, “Öyle bir noktaya geldik ki, asgari ücret lafı çıktığında, daha almadan, Ocak 1’de başlayacak, Şubat 1’de alacağız. Daha 2.5 ay var. Asgari ücret gündeme gelince zamlar gelmeye başlıyor” dedi.

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre, Atalay, çalışanların en büyük sorunlarından birinin vergi olduğunu söyledi. Atalay, ortalama işçi ücretlerinin yakın zamana kadar yüzde 27 vergi dilimine aralık ayında girerken, artık mayıs ayında girdiğini, ocak ayında 20 bin lira olan net ücretin mart ayından itibaren düşerek aralık ayında 15.500 liraya indiğini belirterek vergi indirimi çağrısı yaptı. Atalay “Vergi diliminde acilen işçi lehine düzenleme yapmak gerekir. Çok kazanandan çok az kazanandan az. Benim paramı yıl sonunda 15.500 liraya düşürüyorsan bunu düşünmek lazım. Zam verdiğinde bunu vergiyle alıyorsun zaten. O zaman zam yapmanın anlamı yok. Çalışanların en büyük sorunlarından biri vergi. Bir an evvel acil çözüme ihtiyaç var” dedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1066
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı