"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Sebze ve meyvede ambalaj zorunluluğu' hakkında Tüfenkci'den açıklama

10 Ekim 2017, Salı 14:27
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, sebze ve meyvede ambalaj zorunluluğu getiren düzenlemeye ilişkin "Ürünlerin kaplara girmesiyle maliyet artar ama biz bu yolla fire oranlarını azaltacağız. Böylece bu maliyette de ortadan kalkacak" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bülent Tüfenkci, Türkiye Perakendeciler Federasyonu üyelerini kabul etti.

Kabulde, sebze ve meyvelerin toptan ve perakende ticaretinde uyulması gereken standartlar konusunda değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, buna ilişkin geçen hafta yayımlanan tebliğ ve hazırlıkları devam eden Hal Yasası'na ilişkin bilgi verdi.

Tüfenkci, tebliğin önemine işaret ederek, özellikle sebze ve meyvede fire oranlarının azaltılması için ambalajlamadan taşınmaya, depolamadan perakende satışa kadar belirli standartlar getirildiğini belirtti. Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Sebze ve meyve soğuk hava zincirinde geldiğinde, tezgahta açıkta durmak yerine kaplarda yer aldığından fireyi azaltmış olacağız. Çünkü ürünler taşınırken fire veriliyor, taşındıktan sonra da tüketici seçerken zayiat artıyor. Şimdi satışa sunulurken ürünler kaplara konulacak. Böylece sebze ve meyvelerin raf ömrü uzayacak. Ürünlerin kaplara girmesiyle maliyetin artacağı yorumları yapılıyor, maliyeti artırır ama biz bu yolla fire oranlarını azaltacağız. Böylece bu maliyette de ortadan kalkacak. Sebze ve meyvelerin yaklaşık yüzde 20-25’inin pazarlama aşamasında zayi olduğu bilinmektedir. Hatta ürüne göre bu zayi oranı yüzde 40’lara varabilmektedir. Sebze ve meyve ticaretimizdeki yüksek zayi oranının düşürülmesi ve bu şekilde arz dalgalanmalarının engellenmesiyle fiyatların enflasyon üzerindeki etkisi azaltılacak."

AA

Etiketler: ambalaj, tüfenkci
Okunma Sayısı: 1418
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı