"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni sistemde borç üçe katlandı

21 Mayıs 2022, Cumartesi 23:40
Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim borç stoku verilerini yayımladı. Buna göre, 2022 yılı Nisan ayı sonu itibarıyla merkezi yönetim borç stoku, bir önceki aya göre yaklaşık 14 milyar TL’lik artışla 3 trilyon 125 milyar TL’ye yükseldi.

Borç stokunda yılın ilk dört ayındaki artış 378 milyar TL oldu. Toplam borç stokunun yüzde 51,9’unu dış borçlar, yüzde 48,1’ini iç borçlar oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş yapılan Temmuz 2018’de 970 milyar TL olan merkezi yönetim borç stoku, geride kalan yaklaşık 4 yıllık sürede yüzde 222’lik artış kaydetmiş oldu. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğinde Türkiye’nin uçuşa geçeceğini söylüyordu ancak söz konusu sistemde döviz kurları ve borçlar uçuşa geçti. Sözcü’nün haberine göre, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğinde 4,5 TL seviyesinde olan dolar/TL kuru, bugün 15,90 seviyesinde bulunuyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1140
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    23.5.2022 11:48:03

    Ekonomi olarak, borçlanarak mı kalkınmak, yoksa üreterek mi kalkınmak, ekonomi açısından hangisi doğru, ekonomi uzmanlarına sormak isteriz. Büyüyoruz, görüntüde güçleniyoruz, sanayide bir şeyler üretiyoruz, milli gelir artıyor diyoruz, bu oluşumlardan daha fazla borçlanıyoruz, zenginlik artıkça borç azalması gerekirken tersi oluyor, uygulamalarda bilmediğimiz veya halktan gizlenen çok olumsuz şeyler oluyor anlamına geliyor, hükümetimiz doğru formülleri bulsun ve uygulasın bu asil millete bir nefes aldırsın, varlıkta yokluğu yaşatmasınlar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı