"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yunanistan’dan buğday ithal ediyoruz

13 Ağustos 2020, Perşembe 17:00
SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, özellikle salgın sürecinde buğday hem bizim ülkemiz için hem de tüm milletler için stratejik bir ürün olduğunun anlaşıldığını belirterek, “Buğday ekilen arazi alanları niçin gerilemektedir? Gelir getirmediği için alternatif ürünlere yönelen çiftçinin buğdaydan kazanması için bir politikanız var mıdır? Varsa açıklar mısınız?” diye sordu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılması isteğiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı önergesinde, pazarı durumunda olduğumuz Rusya’nın Korona sürecinde ihracatını ilk durdurduğu ve üretimi için yatırıma başladığı ürünün buğday olduğu hatırlatan Karaduman, “Buğdayın gen merkezinin Anadolu olmasına rağmen ülkemiz, uzun yıllardan beri çok ciddi rakamlarda buğday ithalatı yapmaktadır. Ülkemizin buğday ithalatında son zamanlarda en çok arttığı ülke ise Yunanistan’dır. Toplam tarım arazisi 2,3 milyon hektar olan Yunanistan, 23 milyon hektar tarım arazisi olan Türkiye’ye buğday ihracatını 2015’ten beri her yıl artırmaktadır. Hükümet ve bakanlık yetkilileri tarafından da kamuoyuna ‘yetiştirdiğimiz buğdayın bize yettiğini ancak makarna ve un ihraç etmek için buğday ithal edildiği’ söylenmektedir. Üstelik ülkemizde bir karış toprağın bile boş kalmadığını ve çiftçimizin buğday yerine farklı ürünler ekmeyi tercih ettiğini ifade edilmektedir” dedi.   

Ankara - Recep Gören

Okunma Sayısı: 1520
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mehmet

    14.8.2020 01:08:12

    50 kg buğday satmak istesek 70 lira veriyorlar. 50 kg yem ise 90 tl. bizde artık yem almak yerine buğdayı kırdırıp yem olarak veriyoruz. Gelinen nokta bu. Bizim gibi hayvancılıkla uğraşan pek çok kişide böyle yapmaya başladı. Dışardan getirilen buğday kıymetli bizimki değil. ona 2 liranın üzerinde para verenler. Bize 1,5 lirayı bile çok görüyor. Ne diyelim. Biz ne bilelim. Büyükler bilir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı