"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'25 Aralık' davasında ara karar açıklandı

25 Ocak 2018, Perşembe 20:50
Takipsizlikle sonuçlanan ''25 Aralık'' soruşturması kapsamında, 69 sanığın yargılandığı davada Mahkeme, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmederek, duruşmayı Silivri'de yapılmak üzere 5 Şubat'a erteledi.

''25 Aralık'' soruşturmasında, usulsüzlükler yaptıkları ve şüphelilere kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla, Fetullah Gülen ile eski Emniyet Müdürü Yakub Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 11’i tutuklu 69 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binada yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Kazım Aksoy, Yakub Saygılı, Arif İbiş, Mehmet Habip Kunt, İbrahim Şener ve Hüseyin Tokgöz ile başka suçtan tutuklu Ufuk Sağdıç, Mahir Çakallı, Yasin Topçu ve Mehmet Akif Üner katıldı.

Tutuklu sanıklar Raif Bektaş, Ercan Taş ve Hayrettin Can ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Müdahil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kardeşi Serhat Albayrak ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı, avukatlar Ela Ezgi Yelmen ve Ömer Faruk Karagüzel temsil etti. Müdahil Ahmet Davutoğlu adına da avukat Ali Taşar hazır bulundu.

Sanıkların ve avukatların talebini alan mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı. Heyet, ara kararında, tutuklu sanıklar Yakub Saygılı, Kazım Aksoy, İbrahim Şener, Arif İbiş, Mustafa Demirhan, Mehmet Habip Kunt, Mehmet Fatih Yiğit, Hüseyin Tokgöz, Ercan Taş, Hayrettin Can ve Raif Bektaş'ın bu hallerinin devamına hükmetti.

Heyet, bir sonraki duruşmanın sıralı şekilde 5, 6, 7 Şubat'ta Silivri Ceza İnfaz Kurumları bünyesindeki duruşma salonunda yapılmasına karar verdi.

AA

Etiketler: 25 aralık davası
Okunma Sayısı: 2433
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı