"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

26 BDDK müfettişi tutuklandı

24 Ağustos 2016, Çarşamba 11:07
Takipsizlikle sonuçlanan 17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen iş adamları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın kişilerin şahsi ve şirket hesaplarını usulsüz bir şekilde incelemeye aldıkları iddia edilen 26 BDDK müfettişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Gülen hareketi yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı bulunan 31 BDDK müfettişinden 27'si dün, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. 27 şüpheli, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığındaki işlemlerinin ardından "FETÖ / PDY üyeliği" suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

26'SI TUTUKLANDI

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden 26'sının, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuklanmasına hükmetti. Şüphelilerden biri ise adli kontrol şartı kararıyla serbest bırakıldı.

HESAPLARI USULSÜZ İNCELEDİKLERİ İDDİA EDİLDİ

BDDK müfettişlerinin, takipsizlikle sonuçlanan 17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen iş adamları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın kişilerin şahsi ve şirket hesaplarını, 2013-2014 yılları arasında usulsüz bir şekilde incelemeye aldıkları iddia ediliyor.

BDDK, ŞÜPHELİLERLE İLGİLİ RAPORU SAVCILIĞA SUNMUŞTU 

BDDK tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen raporda yeminli murakıpların, iş adamlarının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın kişilerinin yanı sıra, aralarında TÜRGEV ve İHH gibi bazı vakıf ve derneklerin de bulunduğu hesapları, yine aynı tarihler arasında olağandışı şekilde incelemeye aldıkları ve yüzlerce kez sorguladıkları tespitine yer verilmişti. Raporda, 2013'ün Haziran, Kasım ve Aralık aylarında yaygın sorgulama yapıldığına dikkat çekilerek en yoğun sorgulamanın Aralık ayında gerçekleştiği vurgulanmıştı.

DHA

Etiketler: bddk
Okunma Sayısı: 1444
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı