"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD büyükelçiliğine yapılan saldırı 40 dakika sonra aydınlatılmıştı

12 Ekim 2015, Pazartesi 13:01
Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (GÜSAM) Başkanı ve eski emniyet müdürü Ercan Taştekin, Ankara’daki iki canlı bombalı terör saldırısında güvenlik birimlerinin büyük bir zafiyet içerisinde olduğunu söyledi.

Patlamada öncesi istihbarat ve güvenlik zafiyeti olduğu gibi sonrasında da soruşturmada mesafe alınamadığının kaydeden Taştekin, “Henüz polis, bombanın cinsini bile açıklamış değil. Hâlbuki ABD Büyükelçiliğine yapılan intihar saldırısı 40 dakika sonra aydınlatılmış ve operasyonlar yapılmıştı.“ dedi.

'YAŞANANLAR 7 HAZİRAN’DAN BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİLEMEZ'

Diyarbakır ve Suruç’tan başlayıp Ankara’ya kadar devam eden saldırılarda zincirleme zafiyetlerin olduğunu kaydeden Taştekin, “Yaşanan terör olaylarının 7 Haziran’dan bağımsız değerlendirilemeyeceği gibi istihbarat ve güvenlikte ortaya çıkan zafiyette 17/25 Aralık sürecinin bir sonucu olduğu açık. Ülkenin en önemli terör uzmanları bildiği gibi ya hapiste, ya açığa alınmış ya da pasif görevlere verilmiş durumda. Kısacası Türkiye’nin güvenlik hafızası silindi. Maalesef sonuç ortada.” açıklamasını yaptı. 

"IŞİD’E YAPILAN OPERASYONLARDA TUTUKLU KALDI MI?"

Taştekin, Diyarbakır’daki mitinge bomba koyanın bulunduğunu ancak perde arkasına gidilmediğine dikkat çekerek, “O saldırının perde arkasına ortaya çıkarıldı mı? Çıkarılmadı. Sonra Suruç’ta canlı bomba ile katliam oldu. Peki, Suruç’taki bu saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın bağlantıları tespit edildi mi? O zaman IŞİD’e yönelik operasyonlar yapıldı. Bu gün o operasyonlardan kaç tanesi tutuklu ve hangi bağlantılara ulaşıldı? Bu iki olaydaki saldırıların bağlantıları ortaya konmadığında da maalesef Ankara’daki kanlı terör olayı yaşadık.“ tespitlerini aktardı. 

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ 40 DAKİKADA ÇÖZÜLDÜ

Ankara’daki patlamada, olay öncesi istihbarat ve güvenlik zafiyeti olduğu kadar patlama sonrası alınan tedbirler ve soruşturmada da mesafe alınmamasının ayrı bir zafiyeti göstergesi olduğunu kaydeden Taştekin, şunları söyledi: “Normalde ülkemizde geçmişteki saldırılarda patlayıcının türü, daha önce hangi eylemlerle benzerlik gösterdiğini birkaç saat içerisinde uzman terörle mücadele polislerince belirlenirdi. Bunun sonucunda bombanın türü, eylemin niteliği, eylemi hangi örgüt tarafından yapıldığı tespit edilirdi. Terörle mücadele istihbarat uzmanları da benzer ipuçlarıyla önce eylemci örgütü tespit eder, ardından eylemcinin bağlantılarına ulaşırdı. Nitekim ABD Büyükelçiliği’ne yapılan intihar saldırısını yapan terörist paramparça olduğu halde örgüt ve eylemci 40 dakika içinde tespit edilip kamuoyuna duyurulmuştu. Ancak Ankara’daki iki canlı bombalı terör saldırısının üzerinden 48 saat geçmiş olmasına rağmen bombanın türü, hangi örgütünün eylemi olduğu ve canlı bombaların bağlantıları tespit edilmiş değil. Bu da soruşturma aşamasında da polisiye zafiyetlerinin artarak devam ettiği gösteriyor.“

Okunma Sayısı: 2246
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı