"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalet Bakanlığı'nın hedefi "adalete güvenin artırılması"

07 Ağustos 2018, Salı 11:16
Adalet Bakanlığı, 2019-2023 Stratejik Planını hazırlamaya başladı. Kasım ayı sonuna kadar tamamlanması beklenen planın ana hedefi, "adalete güvenin artırılması" oldu.

Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük İcraat Programında da yer alan Adalet Bakanlığı 2019-2023 Stratejik Planı için çalışmalara başlandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün talimatıyla Strateji Geliştirme Başkanlığı, 2019-2023 yıllarını kapsayan planın hazırlık sürecini başlattı.

Daha önceki dönemlerde stratejik planını, "Güven veren adalet sistemi" ile "Hak ve özgürlükleri koruyan, adil, güven veren, erişilebilir ve etkin bir adalet sistemi" üzerine kuran Bakanlık, önümüzdeki 5 yıllık dönemde "adalete güvenin artırılmasını" hedefledi.

Stratejik planın amaçları arasına adalete erişimin geliştirilmesi, etkinliğin sağlanması, makul sürede yargılama hakkının korunması gibi başlıklar da girdi. Planda, vatandaşların işlerinin kolaylaştırılmasına yönelik de yargı süreçlerinin basitleştirilmesi, sadeleştirilmesi amacı da bulundu.

Bakanlık, ilerleyen günlerde kapsamını genişleteceği yeni stratejik planı kasım ayı sonunda açıklayacak, çalışmalarını bu plandaki hedeflere ulaşmak üzere gerçekleştirecek.

 

AA

Etiketler: adalet, yargı, hak, koruma
Okunma Sayısı: 2021
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • hatice

    10.8.2018 16:26:02

    adalet bakanlığı şu personel alımlarında binlerce mağdurun sesine kulak verip yaş sınırını düzeltme yapması gerekiyor .saygılar

  • g@L!p

    7.8.2018 19:40:45

    Bakanlık size şaka yapmış. Bağımsız adalete güven sorunu mu var ki? (!)

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı