"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Adaletsiz bir ortamda adalet arıyorum’

16 Şubat 2018, Cuma
Darbe Girişimi sonrası “Örgütün medya ayağı”na mensup olmakla suçlanan ve hakkında üç kez ağırlaştırılmış müebbet istenen akademisyen Mehmet Altan, 23 Eylül 2016’dan bu yana Silivri Cezaevinde tutuklu.

Yazar kardeşi Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu yedi sanıklı davanın  beşinci duruşmasında 12 Şubat’tan bu yana sanık sandalyesinde Altan. Bugün ikinci oturumu Silivri’de görülen davada, savunma sırası Ahmet Altan’dan sonra kendisine geldi. Ahmet Altan’ın savunmasının tamamını okumasına izin verilmezken, Mehmet Altan’ın savunmasında ise hakim, sık sık müdahalede bulundu. Dava, Türkiye’de devam eden gazetecilere yönelik tüm davalar gibi, uluslararası kamuoyunca yakından takip ediliyor. Mehmet Altan, “Yargıladığınız gibi yargılanmak ister misiniz?” başlıklı savunma metnine başlarken hakkında “hak ihlali”ne uğradığına dair Anayasa Mahkemesi kararını hatırlattı. Ancak alt mahkemelerce uygulanmayan karar sonrası tahliye olamamıştı Altan.

Korkunç bir suç üretme aldırmazlığı

“Şimdi ben, tutuklanmama bile olanak vermeyecek iddialarla, ‘ömür boyu hapis’ cezası ile yargılanmaya devam ediyorum” diyen Altan, “Üstelik, mahkemenin iki üyesi Anayasa’nın 153. maddesini çiğnediği için de hâlâ cezaevinde zorla tutuluyorum” ifadesini kullandı ve ekledi: “Adaletin olmadığı bir ortamda adalet arama çabama şahit olacaksınız.”Ahval’de yer alan habere göre, kendisinin aslında yargılanmadığını, “yargılanıyormuşum gibi yapıldığını” söyleyen Altan, “Ama beni zorla hapishanede tutuyorsunuz. Aslında bu da Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 5. Maddesinin 4. Fıkrasına aykırı, ama Anayasa’nın cayır cayır çiğnendiği bir ülkede bunun lafı bile olmaz” diyor ve ekliyor: “Bu dava gerçekten yarın bir gün hiç kimsenin altından kalkamayacağı, hesabını veremeyeceği, korkunç bir suç üretme aldırmazlığının tüm belgelerini de içinde barındırıyor.”

Ahmet Altan: Ben hapishanede ölmeye hazırım, ya siz?

Etiketler: mehmet altan
Okunma Sayısı: 6143
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ADEM KILIÇ

    16.2.2018 11:08:48

    “Adaletin olmadığı bir ortamda adalet arama çabama şahit olacaksınız.

  • ADEM KILIÇ

    16.2.2018 11:08:22

    Bu dava gerçekten yarın bir gün hiç kimsenin altından kalkamayacağı, hesabını veremeyeceği, korkunç bir suç üretme aldırmazlığının tüm belgelerini de içinde barındırıyor.”

  • Yahni kemal

    16.2.2018 00:43:33

    Mazlum ise nasil olsa hakkini alacak yuce yâradan.ilahi adaletver yada gec tecelli edecek

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı