"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ahlâk olmadan kalkınma olmaz

07 Mart 2019, Perşembe 01:25
Sağlam bir altyapı oluşturulamaması halinde ekonomik kalkınmada bütün gayretlerin boşa gideceği ifade edilerek, kalkınmanın sürdürülebilir olması için ahlâka ihtiyaç olduğu belirtildi.

Gelişme ahlákla olur

ibn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, "Sosyologların ahlâkî düzen diye isimlendirdikleri ahlâkî yapı olmazsa sürekli ekonomik kalkınma gerçekleştirilemez" diye konuştu.

Ahlaksız gelişme çökertir

Siyasetin görevinin insanlardaki yıkıcı enerjiyi topluma yararlı yönde sevk etmek olduğunu belirten Gündüz, “Eğer gerekli tedbirleri almazsanız ekonomik kalkınma ahlâkî çöküntüye sebep olur” dedi.

 

***

Ahlâk olmadan kalkınma olmaz Prof. Dr. İrfan Gündüz, “Sosyologların ahlaki düzen diye isimlendirdikleri ahlaki yapı olmazsa sürekli ekonomik kalkınma gerçekleştirilemez” dedi.

İbn Haldun Üniversitesi Etik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İHÜ ETAM), İstanbul Ticaret Odasında (İTO) gerçekleştirilen tanıtım programı ile hizmete girdi. Program kapsamında “Sürdürülebilirlik Perspektifinde İş Ahlakı” konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz siyasetin, insanlardaki yıkıcı enerjiyi topluma yararlı yönde sevk etmek olduğunu belirterek, “Dolayısıyla bizim kendisine, köyüne, ilçesine, iline, ülkesine ve tüm insanlığa faydalı insan inşa etmemiz lazım. Ahlâk budur” dedi.

Buralarda güçlü bir iş ahlakı var 

Gündüz, teknolojik ve finansal alanda sağlam bir altyapı oluşturulamaması halinde bütün gayretlerin boşa gideceğini ifade ederek, şunları kaydetti; “Ekonomik olarak başarılı olan ülkeler Japonya, Almanya... Buralarda güçlü bir iş ahlâkı var. Dolayısıyla sosyologların ahlâkî düzen diye isimlendirdikleri ahlâkî yapı olmazsa sürekli ekonomik kalkınma gerçekleştirilemez. İbn Haldun, ekonomik kalkınma ile beraber ahlâkî  erozyona uğranılacağını söylüyor. Bu bir kaçınılmaz sonuç değil. Eğer gerekli tedbirleri almazsanız ekonomik kalkınma ahlaki çöküntüye sebep olur diye uyarıyor.”

 

AA

Etiketler: irfan gündüz
Okunma Sayısı: 2507
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı