"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akkuyu: Tamam mı, devam mı?

09 Aralık 2015, Çarşamba 16:11
Rus Rosatom şirketinin kuruluşu olan Akkuyu NGS firmasının, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nde inşaat çalışmalarını durdurduğu öne sürüldü.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinden sonra Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırımları sürüyor. Reuters'in haberinde, Rus Rosatom şirketine bağlı Akkuyu NGS, Mersin'in Akkuyu ilçesinde süren nükleer santral inşaatını durdurduğu bilgisi yer aldı. Buna karşın Rusların anlaşmayı feshetmekten kaçındığı ifade edildi.

TAZMİNAT NEDENİYLE...

Reuters'e konuşan adı açıklanmayan bir üst düzey yetkili, konuyla igili "Rus jetinin düşürülmesinden sonra proje büyük bir belirsizliğe girdi. Ancak Rus şirket projeye şu ana kadar 3.5 milyar dolar civarında bir yatırım yaptı. Sözleşme hükümlerinde tek taraflı fesihte ağır tazminat koşulları var. O nedenle Ruslar şu anda fesih konusunda adım atamıyor" ifadelerini kullandı.

RUS HABER AJANSI, REUTERS'I YALANLADI

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Rus resmi haber ajansı Ria Novosti'nin resmi kaynaklara dayandırdığı haberinde, Akkuyu NGS çalışmalarının, medyada yer alan "çalışmalar durduruldu" iddialarının aksine, devam ettiği ifade edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Akkuyu NGS yetkilileri de Mersin'deki çalışmaların kesintiye uğradığı yönünde kendilerine ulaşan bilgi bulunmadığını, Akkuyu'da liman inşaatı için devam eden çalışmaların olağan seyrinde ilerlediğini kaydetti.

Uluslararası basında Rus uçağının düşürülmesinin ardından Moskova'nın projeyi durdurduğuna dair bazı iddialar yer almış ve Türk Akımı doğalgaz projesinin ardından Rusya ile Türkiye arasındaki ikinci büyük enerji projesinin de askıya alındığı öne sürülmüştü.

AA

Etiketler: akkuyu, rusya
Okunma Sayısı: 2497
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı