"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP’li belediye kurban derilerini tehditle Türk Hava Kurumu'na verdirdi

24 Eylül 2015, Perşembe 14:32
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 28 Şubat günlerini andıran görüntüler yaşandı. AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ün talimatıyla zabıta ekipleri, vatandaşların kurban derilerine ambargo koymaya çalıştı.

İlçede geçtiğimiz aylarda bir dernek tarafından düzenlenen yardım kermesini 'İş yeri ruhsatınız yok' diyerek kapatmasıyla gündeme gelen AKP'li başkan Mustafa Çöl, bu defa da belediye mezbahasında kurbanlarını kestiren vatandaşların derilerini Türk Hava Kurumu'na (THK) vermeleri konusunda baskı yaptı. Belediye mezbahasına baskın yapan başkan ve ekipleri, vatandaşlara derilerini THK'ya vermeleri konusunda baskı yaparak, başka yere verenlerin terör örgütüne yardımdan gözaltına alınabilecekleri tehdidinde bulundu. 

"DERİYİ BAŞKA YERE VERİRSENİZ TERÖRDEN YARGILANIRSINIZ" 

Ekipler mezbaha kapısında durarak, "Sadece THK’nın deri toplama yetkisi var” diyerek orada bulunan bazı yardım dernekleri ve kuruluşlarından gelen vatandaşları da dışarı çıkarttı. Belediye zabıta ekiplerinin, kurban kestirmek isteyen vatandaşları, "Cemaate kurban verirseniz terör örgütüne yardım ve finans desteği yapmaktan polis sizi gözaltına alır” diyerek baskı yapmaya çalıştığı görüldü. Daha önce de gazete haberlerine kızıp kermes kapattıran AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve “Başkanımız hakkında haber yaptığınız için kermesinizi kapattırıyorum” diyen Zabıta Müdürü Mehmet Akşit, belediye mezbahanesinin kapısında adeta nöbet tutarak vatandaşların derilerini zorla THK’ya vermeleri konusunda ısrarcı oldu. Bu durum vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, “Zabıta ekipleri yanıma gelerek sen bu terör örgütüne kurban derisi verirsen polis ekiplerini çağırtıp seni gözaltına alarak ‘Terör örgütüne yardım ve finansman desteği sağlamaktan seni yargılatırız.” şeklinde tehdit ettiğini kaydetti.

Okunma Sayısı: 2545
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    25.9.2015 04:59:42

    AKP zihniyeti HABİS UR dediğimde gücenene diyorum ki eveet HABİS UR tam isabet.ALLAH siyaset pislikleri ile ülke ve İSLAM ALEMİNİ KİRLETEN BU NECİSLERDEN MÜSLÜMANLARI MUHAFAZA ETSİN.AMİİİİİİİİİN.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı