"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anayasanın ruhu değişsin!

21 Ekim 2014, Salı 11:00
Star gazetesi yazarı Eser Karakaş, dün kaleme aldığı köşe yazısında anayasanın ruhunun değişmesi gerektiğini ifade etti.

Karakaş, hukuk devleti inandırıcılığını kaybedersek yerli ve yabancı yatırımların azalacağı uyarısını da yaptı.

İşte o köşe yazısı:

Bu muhtemel, potansiyel monoblok siyasi çoğunluk da anayasa projesini ASLA VE ASLA HSYK-Başkanlık sistemi parantezine sıkıştırmamalı, potansiyel çoğunluk öyle isterse bunlar da olabilir, hatta olmalı ama HSYK-Başkanlık sistemi değişiklikleri genel anayasal reformun sadece küçük bir bölümü olmalı, yeni anayasanın ruhu değişmeli, evrensel hukuk ilkeleri ile bire bir uyum sağlanmalı.

Bu konuyu sayısız kez yazdım, 2015 sonrası ekonomik büyümenin motoru hukuk, hukukun motoru da yeni anayasa ve uluslararası temel hak ve özgürlükler sözleşmeleri olacak.

“Evrensel hukuk ilkeleri bize bol gelir, biz bize benzeriz, Türkiye’nin özel koşulları öyle gerektiriyor” gibi aptallıklardan uzak bir anayasa yapamaz isek hukuk devleti inandırıcılığını yitirir.

Hukuk devleti inandırıcılığı yaralı bir ülkeye de kimse, yerli ve yabancı, yatırım yapmaz.

Yatırım olmayınca da büyüme olmaz ve büyümenin olmadığı ortam da her felakete gebedir.  

2015 seçimleri olağanüstü önemi haiz, kırk, elli senelik geleceğimizi belirleyecek bir seçim olacak.

Yeni bir anayasa hedefi, evrensel hukuk ilkeleriyle bire bir uyumlu bir anayasa hedefi her türlü siyasi tartışmanın ötesinde, ortak bir hedef olmalı.

Cumhurbaşkanlığı yüce makamı, siyasi partiler, yeni TBMM kompozisyonu çok önemli sınav verecekler seçim sonrası.

Etiketler: eser karakaş
Okunma Sayısı: 1463
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı