"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ankara’dan S-400 açıklaması

14 Aralık 2019, Cumartesi 11:22
ABD’nin olası yaptırımları gündemdeki yerini korurken, Ankara’dan gelen açıklamada Rusya ve Türkiye arasında ikinci parti S-400’lerin satın alınması konusunda sözleşmenin Nisan’dan önce imzalanabileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Rusya ve Türkiye arasında ikinci parti S-400’lerin satın alınması konusunda anlaşmanın ‘çok yakın’ bir zamanda yapılacağını ve büyük ihtimalle Nisan ayından önce gerçekleşeceğini söyledi.

Reuters haber ajansının haberine göre Demir, ortak üretim ve teknoloji transferi konularında bir noktaya gelindiğini ve bu noktalarda anlaşma sağlandığı takdirde sözleşmeyi imzalayacaklarını kaydetti.

Demir, Moskova tarafının bir miktar Su-35 savaş uçağını satmayı teklif ettiğini ve bunu değerlendirdiklerini de söyledi.

Ayrıca Demir, Patriot hava savunma sistemi ile ilgili olarak ABD’den teklif gelirse görüşmeye hazır olduklarını kaydetti.

ABD’NİN OLASI YAPTIRIMLARI GÜNDEMDE

Önceki gün Türkiye’ye S-400’ler nedeniyle yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısı ABD Temsilciler Meclisi’nden geçmişti.

Tasarıda Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle ortağı olduğu F-35 programından çıkarılan Türkiye’ye F-35 uçaklarının satılması yasaklanarak, bu alımın Rusya’ya yönelik yaptırımları ihlal eden büyük ölçekli bir işlem olduğuna dikkat çekiliyor.

Ayrıca ABD Başkanı Donald Trump’tan S-400 alımı nedeniyle Türkiye’ye yönelik yaptırımları yürürlüğe sokması talep ediliyor.

11 Aralık’ta da Rusya’dan S-400 alımı nedeniyle Türkiye’ye yaptırım öngören bir başka tasarı ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde onaylanmıştı.

Türkiye’ye silah satışının yasaklanmasını ve bazı üst düzey yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören tasarıda, Türkiye’ye Suriye’nin kuzeydoğusundaki askeri faaliyetlerini sonlandırması çağrısı yapılıyor.

Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörlerce hazırlanan tasarının Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato’da oylamaya sunulması da bekleniyor.

Etiketler: Ankara, S-400
Okunma Sayısı: 2416
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mehemmet

    15.12.2019 14:12:15

    Kendin yap. Yapamıyorsan ortak yap. O da olmuyorsa satın al. Satmiyorsa...! Mutlaka bir satan bulunur. Sen paradan haber ver. Şayet başka yol da yoksa senin düşmanın düşmanından al. Sana iki taraflı satış yapar. İkiye bolersen yarı Fiat eder. Lakin aynı çemberde, stratejik çıkar da aynı ise!. İstenilen yinede olmuyorsa..! Ya Sende ya çemberde bir hain münafık, haset ve kin güden bir güruh var ne senin ne seni seveni ne öldürür, ne ondurur. Bir hususu unutmayalım AH yerde kalmaz. Tarih tekerrürden ibarettir. Bugün adın Osmanlı ise Yeni düzen kurulur adın Avrasya olur. Ama sen hep sensin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı