"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Avukat da olamaz, öğrenci de

02 Ocak 2018, Salı 23:43
Adalet Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisini imzalayan ve KHK ile ihraç edilen Dr. Cenk Yiğiter’i mesleğe kabul ederek, avukatlık stajı yapmasına izin veren kararının iptali için dava açtı.

Adalet Bakanlığı, doğu ve güneydoğudaki operasyonlar sırasında sivil ölümlerine dikkat çekmek için ‘Barış için Akademisyenler’in hazırladığı ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisini imzalayan ve daha sonra kanun hükmünde kararname (KHK) ile okulundan ihraç edilen Dr. Yiğiter’in avukatlık yapamayacağını, yapması durumunda bunun mesleğin itibarını zedeleyeceğini savundu. Hürriyet’in haberine göre, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapan Dr. Cenk Yiğiter, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ isimli metni imzaladığı gerekçesiyle, 679 sayılı KHK ile 6 Ocak 2017’de meslekten ihraç edildi. Yiğiter, ihraç edildikten sonra avukat olmak için Ankara Barosu’na başvurdu. Ankara Barosu da Yiğiter’in staj listesine yazılmasına karar verdi. Ankara Barosu’nun kararına savcılık itiraz etti. Yiğiter, ihracından sonra sınava girerek tekrar üniversitesinde bir bölüm kazanmıştı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş’in başında olduğu senato, Yiğiter için bir karar çıkartmış ve KHK ile ihraç edilenlerin okulda öğrenci olmasını da engellemişti.

Etiketler: cenk yiğiter
Okunma Sayısı: 5214
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı