"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Baklava ustaları yoğun mesaiye başladı

12 Temmuz 2015, Pazar 12:45
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Gaziantep'in dünyaya nam salmış ve 'milli tatlı' ünvanını alan lezzeti baklava için çalışmalar hız kazandı.

Günlük üretim kapasitelerinin artırıldığı baklava imalathanelerinde, dünyanın dört bir yanına meşhur tatlıyı yetiştirmek için fazla mesai yapılıyor. 

Baklavayı, tatlıların padişahı ve padişahların tatlısı olarak nitelendiren Fıstıkzade Baklava Genel Koordinatörü Vedat Diri, "Baklava, Gaziantep'in medar-ı iftiharıdır. Çok yoğun çalışıyoruz. Günde 3 vardiya. Bayram sabahına kadar çalışıyoruz. Elimizden geldiğince, Gaziantep'teki, civar illerindeki, Türkiye'deki ve dünyadaki baklava taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Kendi adımıza bu işin hijyeninin çok önemli olduğunu, Türkiye'nin ve Gaziantep'in dünya üstünde yeri olduğunu bildiğimiz için gıda mühendislerimiz ve baş ustalarımızla beraber kılı kırk yararak çalışıyoruz." dedi. 

Günlük 750 kilogram-1 ton arası hacimde çalışırken, bayram haftası bu rakamın 4-5 katına çıktığını vurgulayan Diri, şunları kaydetti: "Arefe günü planladığımız sevkiyat rakamı yaklaşık 7 ila 10 ton arası baklava tüm Türkiye ve dünyaya ulaştırmaya çalışacağız. Amerika'dan Brezilya'ya, Dubai'den kuzey kutbuna kadar talep olan heryere baklava gönderebiliyoruz. Bu konuda ulaşım artık kolaylaştı. Uçaklarla da çok yakın sevkiyat yapılıyor. Kargo unsurları değerlendiriliyor. Daha kısa sürede çözüm alınabiliyor. Bu kapsamda dünyanın heryerine bir günde, maksimum 1,5 günde baklava gönderebiliyoruz."

Etiketler: baklava, gaziantep
Okunma Sayısı: 2953
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı