"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Basın İlan tartışması büyüyor

02 Haziran 2021, Çarşamba 23:54
Yeni Asya 490, Evrensel 622 gündür ilân alamazken yeni cezalar gelmeye devam ediyor. Güleçyüz: Ambargonun ve diğer baskıların sebebi Yeni Asya'nın biat etmemesi.

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından gazetelere verilen ilân kesme cezaları 2020’de yüzde 150 arttı. Cezaların neredeyse tamamı muhalif gazeteleri hedef alıyor. Evrensel Gazetesi 622 gündür ilân alamazken bir başka ilân yasağı mağduru gazete ise Yeni Asya. Basın İlân Kurumu 28 Ocak 2020 tarihinden bu yana 490 gündür Yeni Asya’ya ilân vermiyor. Meltem Akyol’un konuştuğu Genel Yayın Yönetmenimiz Kâzım Güleçyüz, “BİK’in bir yılı aşkın süredir gazetemize uyguladığı resmi ilan ambargosuna karşı hukuk mücadelesi başlattık” dedi. Güleçyüz, “BİK’e dava açarak itirazımızın reddine ilişkin kararın iptali ve resmî ilan hakkımızın iadesini talep ettik. Bu uygulamaların adaletsiz olduğu ortada, biz de mahkemeden çıkacak neticeyi bekliyoruz” derken, ilân ambargosunun gerçek nedeninin Yeni Asya’nın “biat etmemesi ve iktidarı eleştirmesi” olduğunu söyledi.

MEDYAYI KONTROL ALTINA ALMA ÇABASI

https://expressioninterrupted.com’da yer alan haberde Güleçyüz’ün şu sözleri de aktarıldı: “2015'ten bu yana, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL ve  ‘tek adam’ yönetimine geçilmesi sonrası bizim üzerimizdeki baskılar da şiddetlendi. Sadece ‘ilân ambargosu’ değil yaşadığımız. Aldığımız cezalar da var. Örneğin ben ‘terör örgütü propagandası’ yapmaktan 1 yıl 8 ay, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz İbrahim Özdabak ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası aldı, dosya şu anda istinaf aşamasında. Yeni basın kartını da alamadık. Sarı basın kartımız vardı, ancak kartların yenilenmesi sonrası turkuaz kart alamadık.Arkadaşlarımız nedenini defalarca sordu, ‘değerlendiriyoruz’ dışında bir cevap alamadık. Bu konuda da devam eden bir davamız var. Hizaya çekemedikleri gazeteleri, televizyonları yayın kuruluşlarını zora sokma operasyonu olarak görüyoruz bunları. Bu yapılanlar, medyanın tamamının kontrol altına alma çabasının bir göstergesi.”

Okunma Sayısı: 1224
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı