"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bin 500'e yakın yabancı öğrenci kendi kültürlerini tanıtıyor

09 Mayıs 2015, Cumartesi 15:31
8. Uluslararası Öğrenci Buluşması, Antalya'da başladı.

Gençlik ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu, Türkiye Gençlik Vakfı, Akdeniz Uluslararası Öğrenci Derneği (AKULDER), Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'na 60 ülkeden gelerek Antalya'da öğrenim gören, bin 500'e yakın üniversite öğrencisi katıldı.

Gençler, buluşma kapsamında, Cam Piramit alanında stant açarak, yöresel kıyafetler içinde kültürlerini tanıttı. Başbakanlık, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Yunus Emre Enstitüsünün de desteklediği öğrenci buluşmasının bu yılki teması, "Dünyanın kültürü Antalya'nın misafiri" olarak belirlendi.

"Türkiye, eğitim-öğretimde cazibe merkezi" 

AKULDER Kurucu Başkanı Recep Batu, dünyanın birçok ülkesinden Antalya'ya öğretim amacıyla gelen öğrencilere rehberlik, danışmanlık hizmeti sunduklarını, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yaptırdıklarını söyledi. 

"Ensar-Muhacir kardeşliğini" referans alan çalışma anlayışıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Batu, "Uluslararası arenada lider ülke haline gelen Türkiye, eğitim-öğretim alanında da cazibe merkezi olmuştur. Asya'dan Afrika'ya, Ortadoğu'dan Kafkasya'ya dünyanın dört bir yanından on binlerce öğrenci, Türkiye'ye eğitim öğretim almak amacıyla gelmektedir" dedi.

Antalya'daki yabancı uyruklu öğrencileri halkla kaynaştırmak için böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirten Batu, "Dünyanın farklı ülkelerinden gençlerimiz bugün çadırlarda ülkelerinin gelenek, göreneklerini anlatıyor. Bu gençler ülkelerine döndüklerinde Türkiye'yi anlatacaklar. Onun için bu etkinlik kalıcı medeniyet elçisi yetiştirme projesidir" diye konuştu.

"Kültür elçileri"

AKULDER Yönetim Kurulu Üyesi Bahset Karslı ise Antalya'ya gelen öğrencilerin etkinlik kapsamında halkla bütünleşerek kendi kültürlerini anlatma fırsatı bulduklarını söyledi. 

Öğrencileri kültür elçileri olarak nitelendiren Karslı, "Eğitim için Antalya'da bin 500-bin 600 civarında öğrenci arkadaşımız var. Ülkemiz adına onlara daha fazla nasıl katkı sağlayabiliriz düşüncesinden yola çıkarak bu etkinlikleri düzenliyoruz. Misafirlerimizi iftar programlarıyla ülke tanıtım günleriyle halkla bütünleştiriyoruz. Böylelikle iletişimi artırıyoruz" dedi.

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonometri Bölümü öğrencisi Kırgız Sancar Niyazbekov, daha donanımlı okullarda öğrenim görmek için Türkiye'ye geldiğini, 4 yıldır Antalya'da bulunduğunu kaydetti.

Afganistan'dan gelen Sancar Uçkun ise Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde okuduğunu, Türkiye'nin Afganistan'a her zaman sahip çıkmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Uçkun, ülkesine döndüğünde Türkiye-Afganistan ilişkilerinin daha da gelişmesine katkı sağlayacak adımlar atacağını kaydetti.

 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması, yarın sona erecek.

AA

Okunma Sayısı: 1373
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı