"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu ateş hepimizi yakar

21 Ocak 2021, Perşembe 23:02
DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, “Farklı fikirlere ve ifadelere saygı duymazsak, bu ülkede huzur içerisinde yaşayamayız. Hele hele şiddeti teşvik eder ya da meşrÛ göstermeye başlarsak işte o zaman bu ateş hepimizi yakar” dedi.

FATİH KARAGÖZ - ANKARA

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Türkiye demokratikleşme ihtimalinin nefret söylemlerinin ve linç kültürünün meydana getirdiği kutuplaşmış siyasi iklim içerisinde boğulduğunu belirterek, “Bugün; hukukun üstünlüğünün yok sayıldığı, kimsenin hukuki anlamda güvenliğinin kalmadığı, sadece gazetecilerin ve siyasetçilerin değil; artık Cumhuriyet savcılarının dahi tehdit edilebildiği bir ülke olduğumuz gerçeğiyle yaşıyoruz” dedi. Yaptığı açıklamada, toplumların gelişmesinin yegâne yolunun ifade hürriyeti olduğunu söyleyen Yeneroğlu, “İnsanların düşüncelerini özgürce açıklayamadıkları bir ülkede hiçbir gelişme mümkün olamaz. Nitekim farklı fikirlere ve ifadelere saygı duymazsak, bu ülkede huzur içerisinde yaşayamayız. Hele hele şiddeti teşvik eder ya da meşrû göstermeye başlarsak işte o zaman bu ateş hepimizi yakar. Her eleştireni vatan haini, terörist olarak yaftalamak ve benim gibi düşünmeyen herkes ‘millî güvenlik için tehdittir’ anlayışıyla siyasete ve özgür düşünceye sınırlar çizmek bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür” diye konuştu.

NEFRET DİLİ ÜLKEYİ FİKİR ÇÖLÜNE DÖNÜŞTÜRMEKLE KALMAZ 

Siyasilerin kullandığı nefret dilinin, herkesi terörist ilân eden zehirli ifadeler sadece ülkeyi bir fikir çölüne çevirmekle kalmayacağını da söyleyen Yeneroğlu, “Bu hoşgörüsüzlük bir süre sonra daha yaygın şiddete dönüşür. Şiddetin olduğu yerde; silahların, sopaların konuştuğu yerde ise söz anlamını yitirir. Sözün devre dışı kaldığı, siyasal şiddetin siyasetçilere ve gazetecilere yöneldiği bir ortamda demokrasiden söz edilemez. Ne toplumsal huzur ne de ekonomik refah böylesine baskıcı bir iklimde hayat bulamaz.” 

Okunma Sayısı: 3620
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı