"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu dâvâlar gündemden düşmeli

17 Temmuz 2019, Çarşamba 19:45
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi için başlatılan ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katılarak gazetenin 1 günlük yayın yönetmenliği görevini üstlendikleri için 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve gazeteci- yazar Ahmet Nesin hakkındaki davanın 11. duruşması dün görüldü.

Duruşmada, sanık ve avukatların bir önceki celse verilen savcılık mütalaasına karşı beyanları alınmasının ardından son sözleri soruldu. Sanık Korur, ‘’Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum’’ dedi.  Mahkeme heyeti, sanıklar Şebnem Korur, Ahmet Aziz Nesin ve Erol Önderoğlu hakkında ‘’terör örgütü propagandası yapmak’’, ‘’suç işlemeye alenen tahrik etme’’, ‘’suçu ve suçluyu övme’’ suçlarından kamu davası açıldığını belirterek, sanıkların üzerilerine atılı suçların yasal koşulları oluşmadığından ayrı ayrı beraatlerine karar verildiğini açıkladı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tanrıkulu, duruşmada mahkeme başkanının süreye ihtiyaç olmadığında ısrar ederek, “Bu tür davaların ülkemizin gündeminden düşmesine gayret ediyoruz” dediğini aktardı.

AA

Okunma Sayısı: 1472
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı