"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Burdur'daki 'Pelikan' soruşturmasında tutuklu sayısı 3'e çıktı

03 Ağustos 2016, Çarşamba 14:35
Burdur'da geçen ay sosyal medya üzerinden 'Burdur Pelikan' adıyla sosyal medyada bazı bazı kamu görevlileri hakkında iddiaların ortaya atıldığı paylaşımla ilgili soruşturmada 3 kişi tutuklandı.

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı geçen ay sosyal medya üzerinden 'Burdur Pelikan 1-2-3-4' adlarıyla farklı tarihlerde yayılan paylaşımlara ilişkin soruşturma başlattı. Vali Şerif Yılmaz, AKP Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz ve bazı kişiler haklarında ortaya atılan iddialarla ilgili soruşturmada, Gençlik ve Spor İl Müdürü A.S., bir yerel gazetenin sahibi C.Ö. ile D.K. ve F.C. gözaltına alındı. Şüphelilerden  Gençlik ve Spor İl Müdürü A.S. ile D.K. 'şantaj', 'suç uydurma', 'kayda alınan konuşmaları ve belgeleri yayımlama' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından tutuklandı. 

Soruşturmayı sürdüren savcılık delil durumu nedeniyle serbest bırakılan yerel gazete sahibi C.Ö.'nün yeni elde edilen deliller kapsamında diğer şüphelilere atılı suçları birlikte işlediği gerekçesiyle yeniden gözaltına alınmasına karar verdi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.Ö., tutuklandı.

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, "Bu şüpheliler haricinde eylemi gerçekleştirme ihtimali olan kişi veya kişilerin bulunma ihtimaline göre bunların tespiti için Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma halen devam etmektedir" dedi. 

Başsavcı Doğan 'paralel yapı deşifre' adlı twitter hesabı ile ilgili soruşturmada da şüphelilerin tespiti yönünde ciddi delillere ulaşıldığını, soruşturma neticesinde verilecek kararların daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

DHA

Etiketler: burdur, pelikan
Okunma Sayısı: 1667
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı