"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Çalışanları belirsizliğe mahkûm etmeyin’

21 Haziran 2021, Pazartesi 17:00
Memur-Sen’e bağlı Enerji Bir-Sen, geçtiğimiz günlerde kanun taslağının meclise sunulduğu Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun statüsünün değiştirilerek MKE A.Ş. olarak yapılandırılmasını Genel Müdürlük önünde protesto etti.

MKEK Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen ve sendika üyelerinin geniş katılımı ile gerçekleştirilen eylemde Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul da bir açıklama yaptı. Şirket sermayesinin tamamının hazineden karşılanacağını, ancak tüm kanunlardan ve denetim mekanizmalarından muaf tutulacağını belirten Tonbul, bu değişiklikle birlikte devletin, kamudaki istihdam kanunlarının tamamı yok sayılarak, iş kanuna göre personel istihdam edileceğini söyledi. Tonbul açıklamasında MKEK’in değişen statüsünün personeli mağdur etmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ankara – Recep Gören

Okunma Sayısı: 616
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı