"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Canımız pahasına görevimizin başındayız'

01 Ocak 2019, Salı 01:02
Türkiye-Ermenistan sınırındaki Kars Şehit Piyade Er İsmet Bulut Hudut Karakolunda görev yapan hudut kartalı Mehmetçikler, 2019'a elleri tetikte vatan nöbeti tutarak girdi.

Yurt içi ve yurt dışında vatan savunmasını bir an olsun bırakmayan Mehmetçik, Türkiye'nin doğusundaki Ermenistan sınırında yer alan Şehit Piyade Er İsmet Bulut Hudut Karakolunda da sıfırın altında 23 derecede fedakarca vatan savunmasını sürdürüyor.

Şartlar ne olursa olsun kar kış demeden 24 saat boyunca görevlerinin başından ayrılmayan ve "hudut kartalları" olarak nitelendirilen askerler de kar yağışı ve soğuğa rağmen yeni yıla vatan nöbeti tutarken girmenin heyecanını yaşadı.

2019'u ailelerinden uzakta karşılamalarına rağmen vatanı savunmanın gururunu yaşayan ve halkın huzur ile güvenliği için vatan nöbetine devam eden Mehmetçikler, halka birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Piyade Yüzbaşı Aytaç Ceylan, askerlere hitaben yaptığı konuşmada Mehmetçik'in yeni yılını kutlayarak, "Yeni yılı karşıladığımız bu günde, izne gidemeyen sizlerin içinde bir burukluk olmamasını temenni ederim. Ailenizin ve sevdiklerinizin sizin sayenizde huzurlu yılbaşı geçireceklerini unutmayın." dedi.

Yeni yılda görevlerinin başında olduklarını ifade eden Ceylan, "Dün bu görevi babanız yerine getirmişti yarın da kardeşleriniz çocuklarınız ifa edecektir. Ailenizi bugün mutlaka aramayı unutmayın, sevgi ve saygılarımızı iletin, hepinizin yeni yılı kutlu olsun. " diye konuştu.

"Hudutlar vatanın namusudur"

3. Hudut Taburu 2. Hudut Bölüğü Şehit Piyade Er İsmet Bulut Hudut Karakolu 3. Hudut Mangası Tim Komutanı Berke Tomruk ise hudutta görev yapmanın önemine değinerek, "Hudutta görev yapmanın en büyük zorlukları, en küçük hatanın canına mal olmasıdır, bunun bilincinde olarak görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Şu anda vatan borcu ödeme sırası bizde, hudutlar vatanın namusudur. Namusumuzu korumak için her türlü zorluğa katlanırız." ifadesini kullandı.

Askerlerden Batuhan Öztürk de 2 aydır vatani görevini yerine getirdiğini belirterek, "Tüm silah arkadaşlarım gibi ben de ailemi özlüyorum ama ailemin rahat uyuyabilmesi için burada olduğumu düşününce özlemimi unutuyorum. Tüm sevdiklerime sevgi ve saygılarımı sunarım, merak etmesinler biz görevimizin başında bulunduğumuz sürece rahat olsunlar. Canımız pahasına görevimizin başındayız." şeklinde konuştu.

Piyade Uzman Çavuş Fatih Özcan ise "Hudutta görev yapmak herkese nasip olmaz, bu zorlu görevde hudutta görev yapmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum." dedi.

***

'Milletimizin gözü arkada kalmasın'

Terörle mücadelede Mehmetçiğe büyük destek veren güvenlik korucuları elleri tetikte nöbet tutarak 2019'u karşıladı.

Mardin'de kırsal alanda güvenlik korucuları, yeni yılı alilerinin yerine üs bölgelerinde arkadaşlarıyla nöbet tutarak karşıladı.

Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Ömerli ilçesinde Hop Geçidi mevkisinde yeni yıla saatler kala nöbet tutan güvenlik korucularını ziyaret etti.

Burada güvenlik korucuların yeni yılını tebrik eden Kandemir, korucuların zorlu şartlara rağmen görevini eksiksiz yerine getirdiğini söyledi.

Korucuların 1986'dan bu yana 2 bin 800'e yakın şehit verdiğini kaydeden Kandemir, Türkiye genelinde 55 bine yakın güvenlik korucusunun görev yaptığını kaydetti.

Vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele ettiklerini vurgulayan Kandemir, "Milletimizin huzurlu bir yıl geçirmesini temenni ediyoruz." dedi.

Güvenlik korucusu Aziz Demirtaş ise yeni yılın huzur getirmesi temennisinde bulunarak, "Askerimiz ve polisimizle hep omuz omuzayız. Milletimizin gözü arkada kalmasın, her zaman görevimizin başındayız." ifadesini kullandı.

Korucu Celalettin Çakas da yeni yıla görevlerinin başında girdiklerini işaret ederek, şunları kaydetti:

"27 yıldır Mehmetçik ile omuz omuza görev yapmaktayım. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Yeni yılda görevimizin başındayız ama her şeyden önce vatanımız geliyor."

Mecid Başçı da yılbaşında vatan nöbetini tutmanın onurunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Vatan nöbeti her şeyden daha önemli. Kanımızın son damlasına kadar terörle mücadeleye devam edeceğiz." diye konuştu.

 

AA

Okunma Sayısı: 1867
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı