"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çocuk ombudsmanlığı için çalışılıyor

04 Şubat 2015, Çarşamba 13:00
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Kadın, Çocuk ve Engelli Ombudsmanı Serpil Çakın, kuruma 2014'te 5 bin 639 başvuru yapıldığını belirterek, "Bunların bin 349'u (yüzde 23,92) kamu personel rejimi, bin 56'sı (yüzde 18,73) ise eğitim, öğretim ile gençlik spor alanlarında oldu" dedi.

KDK Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Lieke Van De Wiel, KDK'nın kadın, çocuk ve engelliler ile ilgili çalışmalarını basın toplantısıyla gazetecilerle paylaştı.

KDK sisteminin Türkiye için bir milat olduğunu belirten Ömeroğlu, kurumun çalışmalarına verdikleri destekten dolayı UNICEF'e teşekkür etti.

Çocukların BM sözleşmesi çerçevesinde yasal haklara sahip olduğuna değinen Ömeroğlu, KDK'nın temel fonksiyonlarından bir tanesinin Türkiye'de haklar kültürünün oluşturulmasına katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.

Ömeroğlu, özellikle çocukların küçük yaşlardan itibaren "haklarının" farkına varmalarının hedeflendiğini dile getirerek, çocuk ombudsmanlığı çerçevesinde UNICEF ile geliştirilen çocuk internet sayfasının yaklaşık 1 yıldır aktif olduğunu ve buradan şikayetleri, talepleri aldıklarını belirtti.

UNİCEF Türkiye Temsilcisi Lieke Van De Wiel de KDK'nın önemine dikkat çekerek, KDK'nın yeni kurulmasına karşın şimdiden çocuk, kadın ve engelliler için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi. 

Başvurular bedelsiz

Kadın, Çocuk ve Engelli Ombudsmanı Serpil Çakın da yaklaşık 2 yıl önce kurulan KDK'nın işleyişine ve yapısına ilişkin bilgi verdi. KDK'ya herkesin bedelsiz başvurabildiğini belirten Çakın, "Vatandaşlar bize e-posta, posta, faks yoluyla ve internet sitelerimizden ulaşabiliyor. İsterlerse bizzat kuruma, illerde valiliklere, ilçelerde ise kaymakamlıklara başvurular ulaştırılabiliyor" diye konuştu. 

Şikayet başvurusunda bulunan kişinin kimliğinin talep halinde gizli tutulabildiğini de kaydeden Çakın, şunları söyledi:

"Kurumun verdiği kararlar tavsiye, ret ve karar verilmesine yer olmadığına dair karar şeklinde olabiliyor. Bize çocuk, kadın, erkek, engelli tüm bireylerin ve STK, dernek, vakıf ile şirketler gibi tüzel kişilerin başvurma hakkı var. Kurum bazında 2014 verilerine baktığımızda toplamda 5 bin 639 başvuru yapıldı. Bunların bin 349'u (yüzde 23,92) kamu personel rejimi, bin 56'sı (yüzde 18,73) ise eğitim, öğretim ile gençlik spor alanlarında oldu. Çocuklar sıklıkla öğretmenler ve okul idareleri hakkında, açık spor ve oyun alanları istekleri gibi konularda şikayette bulunuyor. Engelli ve kadın haklarına yönelik başvurular da alıyoruz. Bu başvuruları en hızlı ve şeffaf haliyle sonuca ulaştırıyoruz." 

AA

Okunma Sayısı: 1648
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı