"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demirel'in hayatını değiştiren proje

18 Haziran 2015, Perşembe 16:48
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in proje mühendisliğini yaptığı, siyasete girmesinde önemli rol oynayan Seyhan Barajı, 59 yıldır Çukurova topraklarını suluyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden 1949 yılında mezun olan Demirel, Çukurova'da sulama ile pamuk üretiminin arttırılması, elektrik üretimi ve olası su baskınlarından kentin kurtarılması için 1953 yılında yapımı planlanan Seyhan Barajı inşaatında proje mühendisi olarak görev aldı.

Dünya Bankasından talep edilen 40 milyon dolar yerine 25 milyon dolarla yapımına başlanan barajın projesinden inşaatının yürütülmesine, temelinden ihalelerinin yapılmasına kadar tüm sorumluluğu kendisine verilen Demirel, dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in de dikkatini çeken mühendisler arasında yer aldı. Süleyman Demirel baraj inşaatının ikinci yılında 31 yaşındayken Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü görevine getirildi.

Demirel idaresindeki DSİ Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla 1956 yılında tamamlanan Seyhan Barajı, Çukurova'daki tarım arazilerine 59 yıldır kanallar aracılığıyla su taşıyor.

AA

Okunma Sayısı: 24212
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı