"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç'ten G20 gündemine ilişkin yalanlama

09 Kasım 2015, Pazartesi 16:27
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, G20 gündemine ilişkin bugün bir gazetede yer alan haberi yalanlayan yazılı bir açıklama yaptı.

Bilgiç’in açıklaması şöyle:

“Bugün (9 Kasım) Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan bir haberde; Sayın Cumhurbaşkanımızın 15-16 Kasım 2015 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi gündemine 'terör ve mülteci sorunlarının da dâhil edilmesini istediği, ancak bazı G20 üyesi ülkelerin bu talebe karşı çıktığı ve bu nedenle zirvenin programının ilan edilemediği' iddia edilmektedir.

Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi gündemi esasen bir süre önce belirlenmiş ve katılımcı ülkelerle paylaşılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın önerisiyle terörizm ve mülteci krizi konuları da gündeme dâhil edilmiştir.

Bu konuların gündeme dâhil edilmesi hususunda G20 ülkelerinden herhangi bir itiraz ve çekince gelmemiş, Türkiye tarafından hazırlanan gündem ve program memnuniyetle karşılanmıştır. Bu nedenle, anılan gazetede yer alan iddialar hayal ürünü olup, gerçeği yansıtmamaktadır.”

Okunma Sayısı: 2016
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı