"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyarbakır'da güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı

02 Mart 2016, Çarşamba 13:10
Diyarbakır'da, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların sona ermesi ve sokağa çıkma yasağının kaldırılması bahanesiyle yapılan "izinsiz yürüyüş" çağrısı üzerine kentte güvenlik önlemleri artırıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, önceki gün "Çarşamba günü saat 16.00'ya kadar her yerde bütün mahallelerde halkımız kendini hazırlamalı. 'Benim gözümün önünde, benim burnumun dibinde bir katliam yapılmasına izin vermeyeceğim, şehrimin bu şekilde yakılıp, yıkılmasına izin vermeyeceğim' demeli ve herkes bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümelidir" şeklindeki ifadeleri üzerine, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla Diyarbakır Valiliği tarafından kent genelinde ilave önlemler alındı.

Saat 12.00'den itibaren ilçeye giriş yasaklandı

Valilik, ilçeye provokasyon amaçlı giriş yapılmasının önlenmesi amacıyla Sur'a saat 12.00'den itibaren ikinci bir emre kadar ilçede ikamet eden vatandaşların dışında girişlerin yasaklanmasını kararlaştırdı.

Valilikten yapılan açıklamada, suç işlenmesinin önlenmesi, milli güvenlik, kamu düzeni, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla Anayasa'nın 34. maddesi ile 5442 Sayılı İl İdare Kanunu uyarınca kararın alındığı belirtilerek, "2 Mart 2016 günü saat 12.00'den ikinci bir emre kadar, ilimiz Sur ilçesinde ikamet eden vatandaşlarımızın haricinde, diğer şahısların ilçeye girişleri yasaklanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, vatandaşların söz konusu yasağa uymalarının ilin huzur ve güvenliği açısından önem arz ettiği kaydedildi.

Bu kapsamda ilçeye giriş yapılan güvenlik noktalarında vatandaşlar kimlik kontrolünden, araçlar da detaylı incelemeden geçiriliyor.

Huzur ve güven ortamının bozulmasını önlemeye yönelik tedbirler çerçevesinde kente girişler de kontrollü sağlanıyor. Güvenlik güçlerince oluşturulan noktalarda kontrollerini sürdüren ekipler, olası saldırı ve provokasyonların önüne geçmek için çalışmalarını titizlikle yürütüyor. 

Vali Aksoy'dan sağduyu çağrısı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, dün Valilikte düzenlediği basın toplantısında, sokağa çıkma yasağı kararını sivillerin zarar görmemesi için aldıklarını, güvenlik güçlerinin sivil hassasiyetini ön planda tuttuğunu belirterek, bölgede sık sık teröristlere "teslim ol", sivillere "tahliye" çağrısı yapıldığını anımsatmıştı.

Özellikle içeride vatandaşların olduğu konusunda sivil toplum örgütleri tarafından bazı taleplerde bulunulduğunu hatırlatan Aksoy, sivillerin zarar görmemesi adına her türlü tedbiri alarak, zaman zaman operasyonlara ara verip, bölgeden çıkmak isteyenlere her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade etmişti.

Diyarbakır'da vatandaşlara izinsiz gösteri ve yürüyüş çağrıları yapıldığına, vatandaşlardan bu çağrılara karşı sağduyu beklediklerine işaret eden Aksoy, konuşmasında şunları kaydetmişti:

"Diyarbakır'da toplantı ve gösteri yürüyüşleriyle ilgili her türlü toleransı göstermeye büyük gayret gösteriyoruz. Basın açıklamalarına müdahale etmiyoruz. Ancak yürüyüşlerin nasıl yapılacağı Toplantı ve Yürüyüş Kanunu'nda açıkça belirtilmiştir. İzin alınması gerekir ve yürüyüş yapılacak güzergah da bellidir. Dolayısıyla kanunsuz eylemlere hiçbir Diyarbakırlının katılmamasını temenni ediyorum. O anlamda da herkesi sağduyuya davet ediyorum. Bu yönüyle baktığımızda da Diyarbakır'ın huzur ve güven ortamını bozmama adına herkesin sağduyulu hareket etmesi büyük önem taşımaktadır."

AA

Etiketler: diyarbakır, sur, provokasyon
Okunma Sayısı: 1104
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı