"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Edincik'teki kuş gribi karantinası halen daha sürüyor

04 Mayıs 2015, Pazartesi 10:48
Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, ilçede kuş gribi virüsü tespit edilmesinin ardından hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek, "İnsana bulaşması söz konusu değil" dedi.

Mantı, hastalığın Edincik Mahallesi'ndeki tavukhanede görüldüğünü hatırlattı.

Bu işletmeye yakın iki tavukhanedeki tavukların itlaf edildiğini aktaran Mantı, bölgeye giriş ve çıkışların yasak olduğunu, karantinanın sürdüğünü dile getirdi.

Çalışmaların, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin koordinasyonunda titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Mantı, "Şu anda bir sorun gözükmüyor. Bölgede hijyen ve dezenfeksiyon çalışmaları sürüyor. İnsana bulaşması söz konusu değil" diye konuştu.

Edincik Mahallesi'nde 40 bine yakın tavuğun telef olmasının ardından yapılan incelemede kuş gribi virüsü tespit edilmiş, bölge karantinaya alınmış ve her türlü avcılık yasaklanmıştı.

AA

Okunma Sayısı: 2241
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı