"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Engelliler emanettir

13 Mayıs 2017, Cumartesi
Etimesgut İlçe MillÎ Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, Allah’ın topluma birer emaneti olarak kabul edilen engellilerin yanlarında olmanın insanlığa duyulan saygının gereği olduğunu söyledi.

Etimesgut Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezinin düzenlediği programda sahneye çıkan engelli öğrencilerin gösterisi beğeniyle izlendi.

İlçe Millî Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, Allah’ın topluma birer emaneti olarak kabul edilen engellilerin, ‘Engelliler Haftası’ vesilesiyle yanlarında olmanın insanlığa duyulan saygının gereği olduğunu dile getirdi.

Engellilerin topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit şekilde sağlanması noktasında ciddî bir “farkındalık oluşturması” ve oluşturulan hassasiyetin engellilerin hayatlarını daha da kolaylaştıracak adımların atılmasına vesile olması açısından önem arz eden programın açış konuşmasını yapan Etimesgut Özel Eğitim ve Meslekî Eğitim Merkezinin Müdürü İbrahim Şen, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın her yıl ülkemizde ve Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde değişik faaliyetlerle kutlandığını belirterek engellilerin isteğinin Allah’ın onlara bahşettiği yeteneklerini değerlendirmek olduğunu söyledi. Şen “Hiçbir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığını bilerek bu insanların haklarını kullanabilmelerini, imkânlardan faydalanabilmelerini temin etmek ve bu konuda ilgili kurumlara yardımcı olmak, destek vermek bizlerin sorumluluğudur” diye konuştu.

ENGELLİLER ALLAH’IN TOPLUMA BİRER EMANETİDİR

Programda konuşan İlçe Millî Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, Allah’ın topluma birer emaneti olarak kabul edilen engellilerin, ‘Engelliler Haftası’ vesilesiyle yanlarında olmanın, onlara sahip çıkmanın, ailelerine destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek en büyük engelin duyarsızlık, bilinçsizlik ve sevgisizlik olduğunu, engellilere gösterilecek saygının insanlığa duyulan saygının gereği olduğunu dile getirdi. Yıldırım “Dünyadaki tüm varlıkları Allah’ın bir lütfu olarak gören bir medeniyetin mensupları olarak bizler, diğer özelliklerine, engeline bakmadan yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmek, ona saygı duymak, hürmet göstermek mecburiyetindeyiz. Bütün insanları, bütün insanlığı kucaklamayan, insanlığa aynı gözle bakmayan hiçbir anlayış insanî ve vicdanî olamaz. Medeniyetimizden aldığımız feyizle biz eğitimciler, fizikî engelin değil asıl kalplerdeki, zihinlerdeki engelin sorun olduğunu her fırsatta anlatacağız, her fırsatta hatırlatacağız.” diye konuştu.

RENKLİ PROGRAM

Etimesgut Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladıkları okul korosunun seslendirdiği birbirinden güzel türküler, dâvetliler tarafından beğeniyle izlendi. Programda merkezden mezun olan öğrencinin tulum çalması renkli görüntülere sahne oldu. Eryaman Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencilerinin öğretmenleriyle uyum içinde Türkiye’nin yedi bölgesini temsilen sergiledikleri halk oyunları gösterileri ile gösterinin sonunda oluşturulan Türkiye haritası ayakta alkışlandı. Tiyatro, perküsyon ve seymen gruplarının gösterileri devam eden program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Program sonunda dâvetliler, engelli öğrencilerin yaptığı el sanatları sergisini gezerek öğrencilerin el emeği göz nuru eserlerini incelediler.

Ahmet Terzi - Ankara

Etiketler: engelliler, ankara
Okunma Sayısı: 2034
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı