"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

F35 görücüye çıktı

07 Kasım 2014, Cuma 00:06
ABD'nin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 9 müttefikiyle ürettiği F35 Şimşek II (Lightning) Müşterek Taarruz Uçağı'nın test uçuşu görüntüleri yayınlandı. Amerikan Deniz Kuvvetleri’ne ait görüntülerde F-35’in uçak gemisi için üretilen C versiyonunun başarıyla iniş ve kalkış yaptığı görülüyor.

California’nın San Diego şehrinin Pasifik Okyanusu açıklarında USS Nimitz gemisinde yapılan testler, iki hafta sürecek. F35 Şimşek II, F16’lara göre 2 kat daha hızlı ve gizli uçuş özelliğine sahip. Beşinci nesil savaş uçağı olarak tanımlanan F35, radara yakalanmadan hedefini imha edebiliyor.

Uçağın üreticisi Lockheed Martin yetkilileri, daha önce Türkiye'nin verdiği 100 uçak siparişinden ilk ikisinin 2018'de teslim edileceğini açıklamıştı. Türkiye'nin uçak başına 80-85 milyon dolar ödeme yapması bekleniyor.

ABD’nin ana üstlenicisi ve destekçisi olduğu projede Türkiye, İtalya, Hollanda, Kanada, Norveç, Danimarka, Avustralya ve İngiltere yer alıyor.

Etiketler: f35
Okunma Sayısı: 1134
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı