"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Geri Kabul Anlaşması' meyvelerini vermeye başladı

02 Mayıs 2016, Pazartesi 12:42
Geri Kabul Anlaşmasının etkisiyle son ayların en düşük seviyesine gerileyen umuda yolculuk, Nisan 2016'da önceki aya göre yüzde 80 azaldı.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında düzensiz göç ve insan kaçakçılığıyla mücadele amacıyla varılan mutabakatın ardından göçmenlerin umuda yolculukları son ayların en düşük seviyesine geriledi.

Umuda yolculuk, Nisan 2016'da önceki aya göre yüzde 80, geçen yılın nisan ayına göre ise yüzde 30 azaldı.

Edinilen bilgiye göre, ülkelerindeki iç savaş, ekonomik ve siyasi belirsizlikler gibi nedenlerle ana vatanlarını terk eden ve Türkiye'ye sığınan göçmenlerin Avrupa'da daha iyi yaşam ümidiyle çıktıkları umuda yolculuk azalarak da olsa devam ediyor.

Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de yapılan Geri Kabul Anlaşması öncesinde hız kazanan yasa dışı göç hareketi, anlaşmanın yürürlüğe girdiği 20 Mart'tan itibaren büyük oranda azalsa da sürüyor.

Nisan 2015'den bu yana yüzde 30 azaldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yasa dışı göçe karşı Ege Denizi ve Akdeniz'de yürüttüğü çalışmalarda ocak ayında 5 bin 506, şubat ayında 8 bin 747, mart ayında 8 bin 530, nisan ayında ise bin 728 göçmeni yakaladı.

Bahar aylarıyla birlikte geçen yıl yükselişe geçen ve her ay bir önceki aya göre büyük oranda artış yaşanan umuda yolculuk rakamları, Geri Kabul Anlaşması'nın ardından nisan ayında, bir önceki aya oranla yüzde 80 civarında geriledi.

Yasa dışı göç, geçen yılın nisan ayında 2 bin 490, Nisan 2016'da bin 728 olarak gerçekleşti. Böylece umuda yolculuk, geçen yıl nisan ayına göre bu yıl nisan ayında yüzde 30 azalmış oldu.

AA

Okunma Sayısı: 1304
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı