"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güneydoğu'da esnaf 'toz' temizliğine başladı

10 Nisan 2015, Cuma 14:15
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde vatandaşlar, etkili olan toz taşınımı nedeniyle yaşanan kirliliğin etkilerinden kurtulmaya çalışıyor.

Kuzey Afrika'dan gelen toz taşınımı Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Batman'da hayatı olumsuz etkilerken, yağmurla birleşen toz bulutu araçlar, ev ve iş yerlerinin camları ile cadde ve sokaklarda çamurdan tabaka oluşturdu.

Bazı vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önünü temizlerken, sürücülerin araçlarını yıkatmak geldiği akaryakıt istasyonlarında yoğunluk yaşandı.

Aracını yıkatmak için bekleyen Veysel Karataş, yaptığı açıklamada, toz nedeniyle aracının kirlendiğini belirterek, "Arabam çok kirlendi. Yıkatmak için gezdiğim 10'uncu istasyon" dedi.

"Gece yarısına kadar çalışacağız"

Oto yıkama işletmecisi Bahattin Öncü ise toz bulutundan dolayı araçların çok kirlendiğini ifade ederek, "Günlük araç yıkama kapasitemiz 100-150 ama bugün 500 - 600 araç yıkanacak. Gece yarısına kadar çalışacağız. Personelimize yoğun bir çalışma yapacağı için ek ücret vereceğiz" diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1004
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı