"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hakim karşısında

17 Nisan 2017, Pazartesi 12:59
Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul'un da bulunduğu 10'u tutuklu 40 sanığın ''silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı, Gülen Hareketinin İstanbul Üniversitesindeki (İÜ) akademik yapılanmasına ilişkin açılan ikinci davanın ilk duruşması başladı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince Çağlayan'daki İstanbul Adliyesindeki büyük salonda görülen duruşmada, aralarında Gürsul'un da bulunduğu 10 tutuklu sanık ve 22 tutuksuz sanık ile sanık avukatları hazır bulundu.

Kimlik tespitinin yapıldığı duruşmada, tutuklu sanık Gürsul doçent olduğunu ve ihraç edilmeden önce aylık gelirinin 6 bin lira olduğunu, şu anda herhangi bir yerden gelirinin olmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıkların çokluğu nedeniyle duruşmanın SEGBİS yöntemiyle yapılmasına karar verdi.

Duruşma iddianamenin özetinin okunmasıyla devam ediyor.

AA

Okunma Sayısı: 2130
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı