"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Halil Uslu’yu dualarla anıyoruz

22 Temmuz 2022, Cuma 01:28
Yazarlarımızdan Halil Uslu’yu vefatının 7. yılında rahmetle yad ediyoruz.

Yazarlarımızdan Halil Uslu, 1951 yılında Van-Gürpınar’da doğdu, Konya’da ikamet etti. Son 40 yılda çeşitli kültür faaliyetleri içinde ve basın kuruluşlarında görev yaptı. Türkiye’nin bütün bölgelerinde iman hakikatlerini anlattığı, yüzü aşkın konferans ve seminer verdi. “Müjde Peygamberi Efendimiz” (asm), “Bediüzzaman’ın Kardeşi Abdülmecid Nursî (Ünlükul)”, “Bediüzzamandan Çağımıza Müjdeler”, “Şifa Yaprakları”, “Risale-i Nur’da 40 Hadis-i Şerif ve Âlem Çarşısı” kitaplarının yazarıdır.

“Bu hizmet bayrak yarışına benzer”

Halil Uslu, 21 Temmuz 2015’de Konya’da vefat etti. Kabristanı Konya’daki Üçler Mezarlığı’ndadır. Vefat yıl dönümünde duâlarla anıyoruz.

İstanbul – Seyhan Şentürk

Okunma Sayısı: 2322
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali

    23.7.2022 18:27:22

    Halil Uslu Agabeyin " Alem Carsisi" adli eserini alin basucu eseriniz olsun. Gerci kitap iyi bir EDITÖR elinden gecmemis ama Nur talebelerinin kism-i azami iyi Türkce/Osmanlica gramerine hakimdir okurken düzelterek okursunuz. Bir Insanin 73 Esma-i Ilahiye'ye ayinedarlik eden bir SULTAN oldugunu hep zikrederdi; evet IMAN rabitasiyla bu kesinlikle dogrudur.

  • İ. SEYDA

    22.7.2022 17:18:43

    Bir yiğit âlimdi O. Sadece âlim değil, koca bir âlemdi O. Sultanlar Sultanı’na gönül vermiş koca bir insandı O. “Durursam, düşerim kardeşim” demiştin de, bize şu misali vermiştin: “Ne zamanki gaflet, nefis ve şeytan karşıma çıksa, Hz. Halid bin Zeyd, yani Ebâ Eyyübe’l-Ensârî’yi (ra) manen karşımda buluyor ve ondan utanıyor ve yollara düşüyorum. O koca sultanın 85 yaşındaki cihad aşkı ve Konstantiniyye’ye doğru yürüyüşü karşısında bitap kalıyorum.” Gittiğin O ruhanî âlemlerden duâ et de, düşmemek için bizler de durmayalım Halil Abi.

  • mustafa dudaklı

    22.7.2022 12:39:46

    Merhum halil uslu ağabeyi bir konu danışma vesilesiyle tanımıştım..Çizgisini bozmayan hakiki nur talebelerinden birisiydi..Mekani cennet olsun..

  • Alihan Kahraman

    22.7.2022 11:11:53

    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

  • Zübeyir

    22.7.2022 10:46:51

    Allah razı olsun. Kubbede ve nur camiasında büyük yankı bıraktı; sevap cihetiyle yaşıyor. Ruhu şad Olsun! Yeni Asya farkını tanımak ve anlamak isteyen herkes merhum Halil Abimizi tanımalıdır diye düşünüyorum.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı