"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Hareketli plakalı' otomobil polisten kaçamadı

27 Ocak 2016, Çarşamba 16:31
İstanbul'da aracın ön plakasına uzaktan kumanda ile hareketli bir düzenek takılarak boğaz köprülerinden para ödemeden geçmek veya EDS kameralarına yakalanmamak isteyen sürücü, kontrol yapan polislerden kaçamadı.

İstanbul'da aracın ön plakasına uzaktan kumanda ile hareketli bir düzenek takılarak boğaz köprülerinden para ödemeden geçmek veya EDS kameralarına yakalanmamak isteyen sürücü, kontrol yapan polislerden kaçamadı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil ekipler tarafından yakalanan sürücünün aracın trafikten men edildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekipleri, Bakırköy Florya Caddesi'nde yaptığı trafik uygulamasında ön plakası şüpheli duran bir aracı çevirdi. Yapılan kontrollerde otomobilin plakasının bulunduğu bölüme hareketli bir düzenek konduğu, bu düzeneğin uzaktan kumandayla yönetildiği tespit edildi. Trafik polisleri bu uzaktan kumandanın tuşuna bastıklarında aracın plakasının tamponun içinde kaybolduğunu gördü. Uzaktan kumandadaki başka bir tuşuna basıldığında ise plakanın eski yerine çıktığı tespit edildi. Sürücünün bu düzenek sayesinde boğaz köprülerinden bedava geçmeyi, ayrıca EDS cezalarından kurtulmayı amaçladığı öğrenildi.

Bu gelişme üzerine aracın şoförü hakkında yasal işlem başlatılırken, Otomobil, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 23. Maddesinde geçen 'Tescil plakalarını araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkmak'maddesine istinaden trafikten men edildi. Sürücü ise hakkında yasal işlemlerin tamamlanması için polis merkezine teslim edildi.

DHA

Etiketler: bakırköy, trafik, polis
Okunma Sayısı: 1163
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı