"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Hrant'ın arkadaşları" adliye önünde açıklama yaptı

08 Ağustos 2016, Pazartesi 12:39
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilişkin 8. duruşması öncesi adliye önünde toplanan "Hrant'ın Arkadaşları" adlı grup basın açıklaması yaptı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki alanda toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Bülent Aydın, Hrant Dink öldürülmesinin ardından 10 yıl geçtiğini belirterek, suikast organizasyonuna ve delillerin karartılmasına, soruşturmanın engellenmesine karışan devlet görevlilerini sayıp döktüklerini belirtti.

"BİRDEN BİRE HAREKETE GEÇİLDİ"

"Hrant vurulurken etrafta katili kollayan güvenli şekilde kaçmasını sağlayan jandarmaların bulunduğu oraya çıktı" diyen Aydın, "Bunu yıllardır söylüyor ama haliyle kanıtlayamıyorduk. Şimdi bazıları yakalandı. Yani bu cinayete karıştıktan sonra 9 yıl resmi görevlerini sürdürdüler. Yine birden bire harekete geçildi. Suikast öncesi şaibeli isimlerinden Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün yakasına yapışıldı. Ali Öz, astlarının suikast ihbarı ile ilgilenmesini önleyen kişidir. İyi işte diyeceksiniz 9 küsür yıl sonra da olsa yavaş yavaş adalet yerini bulacak. Öyle mi dersiniz? Hakkında en yoğun şüphe bulunan kimselerden biri dönemin Trabzon Emniyet İstihbarat 

Başkanı Engin Dinç halen bütün Emniyet İstihbaratın başında. Elinde o muazzam yetkiler otururken nasıl olacak bu? Albay Ali Öz'ün kimlerden emir alarak cinayetin yolunu açtığını öğrenebilecek miyiz? Buna razı mı bugünün iktidar sahipleri?" diye konuştu.

"FETÖ'CÜ DENEN BAZI KİMSELER DE SUİKASTİN SUÇ ORTAĞIDIR, BU AÇIK"

'FETÖ'cü' denen bazı kimselerin suikastin suç ortağı olduğunu söyleyen Aydın, "Ama bugün koalisyon halinde muktedirlerin 'FETÖ'cüler yaptı' diyerek suç ortaklığından sıyrılamayacakları da açıktır. Muhtemel suçluların birer birer tutuklanması, yargı önüne çıkarılacak olması bizi elbette memnun ediyor. Ancak gelişmeleri işin aslına dair temel hayat bilgilerimizi ihmal etmeden izliyoruz. Bu cinayeti hepsi beraber işledi" ifadelerini kullandı. Grup daha sonra duruşmayı izlemek için adliyeye girdi.

DHA

Etiketler: agos, hrant dink
Okunma Sayısı: 1549
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı