"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Iğdır Valisi Balyozcu albaya teşekkür etti

05 Ağustos 2016, Cuma 10:26
Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, darbe girişimi nedeniyle tutuklanan İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus'un yerine atanan ve 3 yıl Balyoz davasında tutuklu kaldıktan sonra beraat eden Kurmay Albay Kahraman Dikmen'e 'kahramanca' mücadelesinden dolayı teşekkür etti.

İl Jandarma Komutanlığı'na darbenin ertesi gün atanan Kurmay Albay Kahraman Dikmen'i Vali Ahmet Turgay Alpman, AKP Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ve bazı sivil toplum örgüt temsilcileri ziyaret etti. Kurmay Albay Dikmen, Vali Alpman ve diğer konuklarını Jandarma Komutanlığı bahçesinde karşıladı. Komutanın makamına geçen Vali Ahmet Turgay Alpman burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da ülkemize yönelik yapılan darbe girişimi ilimizde de baş göstermiştir. Biz de halkımızla birlikte bu darbe girişiminde bulunanlara karşı durmuş ve vatanımızı savunmuştuk. Iğdır'a yeni atanmasına rağmen o gece jandarmamızda herhangi bir hareketlilik olmamıştır. Araçların dışarı çıkmamasında kahraman albayımızın rolü var. Kendisinin endişesi olduğunu söyledi. Çünkü kendisi, Balyoz davasından 4 yıla yakın FETÖ örgütü tarafından haksızlığa uğradığını, darbe gecesi jandarmanın dışarıya çıkma gibi niyetlerinin olduğunu bunlara karşı adı gibi kahramanca bir biçimde direndi ve onları engelledi. O yüzden Kahraman albayımız gerçekten kahramandır. İsmi gibi kahramanca mücadele eden komutanımızı ziyarete geldik. Kendisine ve personeline bir kez daha teşekkür ediyorum."

AKP Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ise "Albayımız ilk günden beri alanda bizimle birlikte oldu. Ülke olarak çok sıkıntılı bir geceyi atlattık. İlimizde can kaybı ve tatsız bir olay olmadı. Bunda da Jandarma komutanımızın payı çoktu. Göz bebeğimiz olan Mehmetçiğimizin çok az bir kısmı yüzde 1-2'si darbe girişimine katılmıştı. Askerimize 15 Temmuz öncesi bakışımız neyse aynısı devam ediyor. Komutanımıza hoş geldiniz, diyerek tebrik ediyorum" diye konuştu.

Albay Dikmen de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali Ahmet Turgay Alpman, AKP İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ve sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür etti.

Komutanlık binasından çıkan Vali Alpman bahçede bekleyen komutan ve askerlere, "15 Temmuz günü milletin iradesine sahip çıktınız. Bu nedenle sizlere teşekkür etmek için geldik. O gün halkımız gibi emniyet ve sizler de kahramanlık yaptınız. Komutanımız nasıl kahramansa sizler de birer kahramansınız. Sizlere Iğdırlılar adına teşekkür ediyorum" dedi,

Öte yandan Balyoz Davası kapsamında 3 yıl 4 ay tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden Kurmay Albay Dikmen için Ankara 2'ncİ Ağır Ceza Mahkemesi 250 bin TL manevi tazminat ödenmesini kararlaştırmıştı. Kahraman Dikmen, Mamak Askeri Cezaevi'nde tutuklu kaldığı süreçte kilo verme ve sağlıklı beslenmenin yollarını anlatan 'Egzersizle kilo verme' adlı bir de kitap yazmıştı. 

DHA

Etiketler: ığdır, balyoz
Okunma Sayısı: 1865
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı