"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘İkinci Yeşil’ vak’ası mı?

11 Ağustos 2017, Cuma 22:10
15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan dâvâda, savunma yapan, eski Kara Kuvvetleri Harekat Başkanlığı Teşkilât Şube Müdürü Kurmay Albay Bilal Akyüz, Genelkurmay Çatı İddianamesi ve Akıncı Üssü iddianamesinde gizli şahit ‘Şapka’ olarak yer alan, kimliği sonradan deşifre olan Hakan Bıyık hakkında çok ciddî iddialarda bulundu.

Bıyık’ı, ‘ikinci Yeşil’ vak’ası olarak tanımlayan sanık Akyüz, iddialarının araştırılması halinde birçok olaya ışık tutacağını ileri sürdü. Kimliği ortaya çıkan gizli tanık Kurmay Albay Hakan Bıyık’ın devre arkadaşı olduğunu söyleyen Akyüz,  “2004 yılında akademide okurken bir gezi düzenlenmişti. Biz onunla aynı masaya oturmuştuk. Orada epeyce alkol aldı. Sonra aramızda konuşmalar geçti. Akademi öncesi görev yerinin Jandarma teknik istihbarat olduğunu söyledi. Çok önemli görevler aldığını, teknik dinlemeler yaptığını, örtülü ödenekten jandarma istihbarata teknik dinleme cihazları aldıklarını, hackerlarla çalıştıklarını, mail şifrelerini kırdıklarını, IP’ler üzerinden bilgisayarlara girdiklerini, tüm kuvvet komutanlarını dinlediklerini ve kayıt yaptıklarını söyledi. O yıl Türkcell sahibi Mehmet Emin Karamehmet’le irtibatlı olduğunu, tanıştığını, 1 milyonun üzeninde 532’li hat kayıtlarının ellerinde olduğunu ve istediklerini dinlediklerini ve dinlettiklerini anlattı” diye konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 2676
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı