"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İmamoğlu; ''Tutanak tutulduğu anda biz görevimizi almış durumdayız''

17 Nisan 2019, Çarşamba 11:16
Ekrem İmamoğlu, İstanbul birleştirme tutanağının hazırlanmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini almış olacağını ifade etti.

İmamoğlu: “Biz doğrularla yol yürümesi gereken insanlarız. Geçmişteki yanlışlarla değil, doğrularla bu ülkeye yön vermek zorundayız. Bazı vesayetler üzerinden, baskı altına alarak kurullara karar verdirerek yön verme çabası var. Millete yüzünü dönmeyip bir odada bavulların içinden tavşan çıkarıp ne yaparız anlayışıyla, milletin iradesini baskı altına alma mücadelesini görüyoruz. Bir an önce sürecin netleşmesini istiyoruz. Geçmişten ders çıkarıp gelecekte daha düzgün demokrasi ortamını yaratmayı hedef haline getirmeliyiz.”

Maltepe’de de sayımın sona ermesiyle ilgili değerlendirmede bulunan İmamoğlu, “Maltepe birleştirme tutanakları tutuldu, yazılmak üzereydi. Sürecin yasal işleyişi belli. İstanbul birleştirme tutanağı netleştirilecek. Netleştiği an mazbatın anlamı kalmıyor. Özgür Bey’in güzel bir ifadesi vardı. Nikah kıyıldı, mazbata defteri. Tutanak tutulduğu anda biz görevimizi almış durumdayız. Yasa böyle, kanun böyle” şeklinde konuştu.   

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde polisin önlem aldığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine İmamoğlu, “Emniyetin ne amaçla önlem aldığı konusunda bize bilgi verilmedi. Kucaklayarak alkışlayarak saraçhanedeki görevimize gideceğiz” dedi.

NTV

Okunma Sayısı: 1663
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı