"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IŞİD, dini maske olarak kullanıyor

10 Nisan 2016, Pazar 15:51
El-Şark Forumu ve Afrika-Ortadoğu Merkezi tarafından düzenlenen “Ortadoğu’da Radikalizmi Yeniden Düşünmek” başlıklı konferans kapsamında gerçekleştirilen “IŞİD’in tarihi ve bağlamı” oturumda, örgütün zaman içerisinde nasıl güçlendiği tartışıldı.

Uzmanlar, IŞİD’in en büyük dayanağının din olmadığı görüşünde birleşti.

Konferansta konuşan, Ortadoğu hakkında kapsamlı haberleri ve analizleriyle dikkat çeken, internet sitesi Middle East Eye’ın editörü ve Guardian gazetesinin eski dış politika başyazarı David Hearst, IŞİD veya diğer terör örgütleri için sadece dinî saiklerle oluşmuş demenin eksik olacağını belirterek, “IŞİD, dini alet ediyor. İdeolojik bir zehirlenme söz konusu” dedi.

Bölgedeki ortamın ve siyasî durumun IŞİD’in genişlemesine alan sağladığını vurgulayan Hearts, “IŞİD, dış müdahale, devlet yapısının eksikliği, mezhepçilik ve diktatörlükten beslendi. Bu şartlar, ortam değiştirilirse ancak o zaman IŞİD küçülebilir.  IŞİD’in yayılmasını önlemenin yolu, demokrasiyi, temsili ve meşrûluğun teşvik etmektir” değerlendirmesinde bulundu.

IŞİD’in liderleri Baasçı

IŞİD’in kuruluşuyla ile ilgili komplo teorilerine inanmadığını belirten Iraklı araştırmacı Yahya Al Kubaisi de IŞİD’in özellikle Irak’ta 2003 sonrasında ulusal bir hükümet kurulamamasının ve Suriye’de 2011 sonrasında yaşananların bir sonucu olduğunu söyledi. Kubaisi konuşmasında pek çok IŞİD liderinin Sünni temsiliyetini elinde tutmaya çalışan, mevcut sistemi reddeden Baasçı generaller olduğuna, bu kişilerin dindar, cihatçı, Selefist olmadığına dikkat çekti.

Terörün hedefi Müslümanlar

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/terorun-hedefi-muslumanlar_392877

İslâmiyet, en büyük insaniyettir

İnsaniyet bir derece tecellî etti. Beşaret veriyor ki: Asıl insaniyet-i kübrâ olan İslâmiyet, sema-i müstakbelde ve Asya’nın cinanı üzerinde bulutsuz güneş gibi pertev-efşan olacaktır.

Risale-i Nur'dan ilgili bölümün devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/risale-i-nur-dan/islamiyet-en-buyuk-insaniyettir_319635

İslamofobiye rağmen en hızlı yayılan din

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/islamofobiye-ragmen-en-hizli-yayilan-din_374381

Almanya'da Kur'an konuşuldu: İslamofobiye karşı gerçek İslam anlatılmalı

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/almanya-da-kur-an-konusuldu-islamofobiye-karsi-gercek-islam-anlatilmali_389459

AA

Okunma Sayısı: 2059
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı