"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İslam’ın temelinde Barış ve Adalet var

12 Nisan 2018, Perşembe
Yalova’da Bediüzzaman Said NursÎ hazretleri’nin vefatı münasebetiyle düzenlenen panel büyük ilgi gördü.

Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuzyiğitoğlu, ülkemizde, İslam Âleminde ve dünyada yaşanan her türlü olumsuzluklara rağmen, her zaman olduğu gibi hak ve adaletin galebe çalacağına inandıklarını söyledi.

Yalova’da Bediüzzaman Hazretleri’nin vefatı münasebetiyle düzenlenen panel büyük ilgi gördü. Yeni Asya Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuzyiğitoğlu, Devlet eski bakanı Esat Kıratlıoğlu, Prof. Dr. Ahmet Battal ve Yeni Asya karikatüristi İbrahim Özdabak,  konuşmacı olarak katıldı. Kâzım Güleçyüz’ün moderatörlüğünü yaptığı panelde Yeni Asya yazarlarından eğitimci Atilla Yılmaz da şiir okudu. Belediye kültür salonunda yapılan panele Bursa’dan, İzmit’ten, Gemlik’ten, İznik’ten, Gölcük’ten, Orhangazi’den yoğun bir katılım oldu. Kur’ân-ı Kerîm tilâvetiyle başlayan panel, Yeni Asya Yönetim Kurulu başkanı Ömer Yavuzyiğitoğlu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Yavuzyiğitoğlu konuşmasında, “Temel hak ve hürriyet kuralları vardır ve devletlerin bu kurallara riayet etmesi gerekmektedir. Dünyada, âlem-i İslam’da ve ülkemizde yaşanan her türlü sıkıntılara rağmen hak ve adalatin galebe çalacaktır. Bu düşünce ve duyguyla bu programın da bu eksende hayırlara vesile olmasını dileyerek programda emeği geçenlere kurumum adına teşkkür ediyorum” dedi.

‘İslam’ın temelinde barış ve Adalet yatar’

Devlet eski bakanı Esat Kıratlıoğlu konuşmasında, “Büyük insan Said Nursî Hazretleri’ne Allah’tan rahmet diliyorum. Ortaya koyduğu nurun bütün âlemi nurlandırmasını Cenâb-ı Allahtan niyaz ediyorum. Ölüm yıl dönümü dolayısıyla böyle bir panelde bulunmaktan bahtiyarlık duyuyorum. İslâm’ın temelinde barış ve adalet yatar. Kur’ân-ı Kerîm inmeden önce cahiliye dönemi vardı. Hürriyet, adalet ve insan hakları yoktu. Cenâb-ı Allah insanları feraha ulaştırmak için Hz. Peygamberi  (asm) görevlendirdi. Ona insanın hür olması gerektiğini, idarecilerinin de adil olması gerektiğini tebliğ ettirdi. Ayrıca Medine döneminde Hz. Peygamberimiz (asm) bu doğrultuda örnek bir devlet başkanı olmuştur. Said Nursî Hazretleri de ekmekten önce hürriyet lâzım demiştir. Bugünkü Türkiye’mizin ihtiyaç duyduğu da hürriyettir, adalettir ve insan haklarına saygıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

‘Kamplaşmanın en önemli sebebi besleme basındır’

Prof. Ahmet Battal, “Hollanda’da bir belediye başkanının halkına eşit mesafede davranarak başarılı olduğunu ve bu şekilde örnek teşkil ettiğini ve bu sebepten havuz medyası diye adlandırılan basında örnek başkan olarak gösterilmişken, Türkiye’den giden bakanın orada siyaset yapmasını engellemesi gerekçesiyle aynı medya tarafından mankurt olarak gösterilmiştir. Bu da Türk toplumundaki kamplaşmayı gösteren bir örnektir. Maalesef bu kamplaşmanın en önemli sebebi besleme basındır. Bunu engellemek hür basını desteklemekle olur. Bu da Yeni Asya’dır. Uyanık olmamız gerekiyor” dedi. 

‘Hürriyet imanın hassasıdır’

İbrahim Özdabak ise konuşmasında ‘’Karikatürlerimizle kısa bir ana bir çok şeyi sıkıştırmaya çalışıyoruz. Hürriyet demokrasi kardeşlik ve dünya barışı gibi hayatî meseleleri de bu kısa zamana sıkıştırmak zor olsa gerek. Cemil Meriç bir hatırasında hürriyet meselesini tam anlayamadığını söyleyince onu Bediüzzaman’ın bu konuyla ilgili eserlerine yönlendirmişlerdir. Eserleri okuyan Cemil Meriç hemen Şerif Mardini arayarak Şerif Şerif biz cahil kalmışız. Risale-i Nurlar’ı oku demiştir. Bediüzzaman hürriyet imanın hassasıdır diyerek hürriyet aleyhtarlarının fikirlerini çürüterek bu zamanda mücadelenin hak hakikatin manevî kılıçlarıyla yapılacağını söylemiştir.” dedi. Yeni Asya gazetesinde yayınlanan karikatürlerinden de kesitler sunan Özdabak sözlerini Mehmet Âkif ‘in, Allah’a dayan, saye (gayrete) sarıl, hikmete ram ol Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol mısraları ile sözlerini tamamladı. Programın sunumunu gerçekleştiren Sezai Çakır, “Bediüzzaman Hazretleri hayatını putları kırmaya adamıştır. Hiçbir zaman pot kırmamıştır. Ona pot kırdırmaya çalışanlar hayatlarının en büyük potlarını kırmışlardır.” dedi.

 

Etiketler: yalova, yeni asya
Okunma Sayısı: 2111
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mahmut avcı

    12.4.2018 11:34:41

    Rabbim daha nice ve daha güzel neşir ve dellallık cihetinde bu gibi güzel programların bu şehir , memleket ve cihan sathında yapılabilmesini nasip etsin

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı